Over dit recept...
Spaghetti met gehaktballetjes..
Een heel oud en bekend recept. En daarbij ook nog eens super populair bij de kinders.
Hier thuis is het één groot feest als dit op tafel staat.
Een echt succesnummer dus, vooral als je het met de heerlijke producten van La Molisana maakt. Als je deze nog niet kent is het zeker de moeite waard het eens te proberen.
La Molisana is een authentiek Italiaans merk en maakt pasta's die hoog van kwaliteit zijn, maar tegelijk heel betaalbaar en bij de 'gewone' supermarkten te verkrijgen zijn. Ik vind de pasta's vooral heel fijn omdat de saus er goed aan vast blijft kleven. Dit komt door het ruwe oppervlak van de pasta's.
Maar wist je dat ze naast verschillende pasta's ook tomaatproducten maken? Neem bijvoorbeeld de heerlijke Marinara pastasaus die ik gebruikt heb om de gehaktballetjes in te garen.
Dus denk je vanavond...spaghetti and meatballs it is!!!
Dan heb ik hier het makkelijke recept voor je...
Ingrediënten
- 1 pak La Molisana spaghetti
- 500 gram rundergehakt
- 1 zakje gehaktkruiden (merk naar wens)
- 2 eetlepels paneermeel
- Een snufje zout
- 1 ei
- 1 eetlepel gesnipperde peterselie
- 1 pot La Molisana Marinara pastasaus
- 2 eetlepels boter
- Extra peterselie ter decoratie
Bereidingswijze
-
In een kom doe je het gehakt en meng je er de kruiden, het ei, de paneermeel, de peterselie, en het zout doorheen. Kneed dit goed met je handen.
- Vorm het gehakt dan in kleine medium balletjes ongeveer zo groot als een golfballetje.
- In een hapjespan smelt je de boter en als het heet genoeg is leg je er de balletjes voorzichtig in. Bak deze op hoog vuur om en om mooi bruin.
- Giet er dan langzaam de pastasaus bij. Zet wel eerst het vuur op een laag pitje anders spettert het alle kanten op.
- Spoel de pot uit met een bodempje water en voeg dit ook aan de saus toe.
- Met de deksel op de pan laat je de balletjes gaar pruttelen in de saus. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Laat het dan nog eens 5 minuten zonder deksel pruttelen zodat de saus wat indikt.
- Zet het vuur dan af en zet de balletjes even opzij met het deksel er weer op.
- In de tussentijd breng je een pan water aan de kook voor de pasta.
- Wanneer het water borrelt voeg je er de spaghetti aan toe. Kook deze volgens de instructies op de verpakking beetgaar en giet het water af.
- Dan is het tijd om een lekker bordje op te maken. Rol wat spaghetti om een vork en leg een stuk of 4 van deze rolletjes op een bord.
- Leg er de gewenste hoeveelheid gehaktballetjes op, en voeg de saus daar overheen toe.
- Maak af met wat gesnipperde peterselie en klaar!
Dien de bordjes direct op voor het lekkerste resultaat.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties