Gegrild Kippetje uit de oven

Gepubliceerd op 22 mei 2023 om 06:30

Over dit recept...

Ik heb de zomer in mijn bol!
Gerechten als deze maken me blij. Een gegrild kippetje staat bij mij voor zonneschijn. Lekker buiten eten en samen genieten. Deze heerlijke gegrilde kip is super makkelijk om te maken.

De belangrijkste stap in de bereiding is het marineren. Lekker pittig, en lekker lang. Ik marineer de kip vaak al een avond van te voren zodat de kruiden goed intrekken. Daarna heb je er weinig werk aan.

Je schuift het de oven in en chillen maar!

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 200 ml olijfolie
  • 3 eetlepels witte azijn
  • 6 tenen geperste knoflook
  • 2 eetlepels paprika pasta (te koop bij Turkse supermarkt) 
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 4 eetlepels boter (vloeibaar)


Bereidingswijze

  1. Maak de kip schoon en prik er gaatjes in aan alle kanten. Bind de pootjes bij elkaar, of vraag de poelier/slager dit vast voor je te doen. Zo blijft de kip mooi in model.
  2. Meng alle andere ingrediënten tot een marinade.
  3. Leg de kip in een grote ovenschaal en masseer de marinade goed in, ook onder het vel en aan de binnenkant van de kip. Marineer de kip het liefst 1 dag van te voren, of minimaal 4 uur van te voren. Dek de ovenschaal af met plastic folie en zet in de koelkast.
  4. Wanneer de kip voldoende gemarineerd is haal je het uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur raken.
  5. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200 graden hete lucht/ grill stand.
  6. Dek de ovenschaal af met aluminium folie. Vouw de randjes goed dicht zodat de kip gaar kan stomen. Het duurt zeker 30-40 minuten voor de kip gaar is.
  7. Als de kip gaar is haal je de folie eraf en gaat de oven terug op 180 graden grill stand.
  8. Nu lekker goudbruin grillen en het velletje krokant bakken. Blijf steeds kijken en draai de kip ook af en toe om zodat het aan beide kanten kan bruinen.

 

Serveer de kip bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en een frisse salade of gegrilde groenten.

 

Eet smakelijk!