Zomerse Pasta Zalm Salade

Gepubliceerd op 24 mei 2023 om 06:30

Over dit recept...

Summer summer summertime!

Denk aan een warme zomerdag...de kids spetteren heerlijk in het water, de bbq ligt vol lekkers, en overal hoor je gezellige geluiden. Wat kan ik me hierop verheugen.
Vooral bbq-en zou ik elke dag wel willen.

Maar bij de bbq horen natuurlijk die onmisbare bijgerechten, zoals een pastasalade.
En laat ik nu hét winnende recept voor je hebben. Met deze Zomerse Pasta Zalm Salade zul je veel indruk maken op je gasten.

Ik kreeg het recept jaren geleden van een lieve naaste en sindsdien staat het in onze top vijf van lekkerste zomerrecepten. 

De verhouding van de ingrediënten kun je natuurlijk naar eigen wens aanpassen. Maar hier vast een basis zoals wij het graag lusten...

 

Ingrediënten

  • 500 gram tricolore spiraalpasta (fusilli) 
  • 1 sjalot heel fijn gesnipperd
  • 3 eetlepels fijngesneden zongedroogde tomaat in olie
  • 3 eetlepels zwarte olijven in plakjes
  • 30 gram pijnboompitten
  • 100 gram witte kaas verkruimeld
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden (of Italiaanse kruiden)
  • Een flinke scheut olijfolie
  • 100 gram gesnipperde gerookte zalm
  • Eventueel een snufje zout 
  • Citroenpartjes en peterselie ter decoratie


Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Giet het dan af en spoel goed met koud water. Hiermee was je het zetmeel weg en plakt de pasta niet aan elkaar. Laat even apart staan.
  2. In een grote kom voeg je alle andere ingrediënten bij elkaar en mengt ze goed. Het zout voeg je pas aan het eind toe als dit nodig is. In de andere ingrediënten zit namelijk al wat zout.
  3. Wanneer alles gemixt is voeg je de koude pasta toe en schep je alles wederom goed om. Als de pasta wat droog is kun je nog een scheutje olijfolie toevoegen. 
  4. Proef en bepaal of er nog een snufje zout nodig is.
  5. Dek de pasta salade dan af met wat plasticfolie en zet ongeveer een uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken ook lekker intrekken.
  6. Schep de pasta salade dan over naar een mooie schaal en decoreer met wat citroenpartjes en peterselie.

 

En zo heb je binnen een handomdraai de allerlekkerste pasta salade op tafel.

 

Eet smakelijk!