Over dit recept...
De allergrootste aardappel!
Precies de juiste pieper voor deze job.
Want wat is deze Kumpir met Spicy Chicken een verschijning zeg. Je moet wel heel veel trek hebben, want je bent wel even bezig met het oppeuzelen ervan.
Maar wat is het de moeite waard. Ok, toegegeven...het is niet iets voor elke dag. Maar zo af en toe is het de extra calorieën meer dan waard.
Dit heb je ervoor nodig voor 2 personen...
Ingrediënten
Voor de Spicy Chicken:
- 2 kipfilets
- 2 theelepels zout
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 4 teentjes geperste knoflook
- 1 eetlepel sriracha
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels olijfolie
Verder nodig:
- 2 hele grote aardappels
- Halve komkommer in blokjes
- 1 rode puntpaprika in blokjes
- 1 klein blikje mais
- 4 zoetzure augurken
- 1 eetlepel zilveruitjes kleingesneden
- Huzarensalade
- 2 eetlepels bieslook fijngesneden
- Gebakken krokante uitjes
- 150 gram geraspte mozzarella
- 2 eetlepels gezouten roomboter
Voor de yoghurtsaus:
- 3 eetlepels Turkse/Griekse yoghurt
- 1 teen geperste knoflook
- Een snufje zout
- 1 eetlepel azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Een snuf zwarte gemalen peper
- Ongeveer 2 eetlepels water
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel fijngesneden bieslook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht stand.
- Was en snijd ondertussen alle groenten en kruiden en zet vast klaar.
- Meng alle ingrediënten voor de yoghurtsaus en mix tot je het kunt schenken. Voeg eventueel een beetje meer water toe. Zet de saus zolang je bezig bent weg in de koelkast.
- Was de grote aardappelen goed en prik er hier en daar wat gaatjes in.
- Op een bakplaat met bakpapier leg je de aardappels en pof je ze in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. Check met een prikker of ze echt gaar zijn. Je moet er makkelijk diep in kunnen prikken.
- Ondertussen snijd je de kip in blokjes en meng je apart alle ingrediënten voor de marinade. Schenk dan de marinade bij de kipblokjes en meng goed.
- Bak de kip in een hapjespan gaar en mooi van kleur.
- Ondertussen zijn de aardappels klaar en haal je ze uit de oven. Trek nu eventueel keukenhandschoenen aan want ze zijn gloeiend heet.
- Leg elk van de aardappels in een eigen schaal of diep bord en snijd over de lengte bijna doormidden.
- Klap de aardappel open. Voeg een eetlepel gezouten roomboter toe en een handvol geraspte mozzarella. Prak dan met een vork de binnenkant van de aardappel los en meng met de boter en mozzarella. Je krijgt nu een romige soort van grove puree. Strijk de puree weer glad in de holtes van de aardappel.
- Schep dan 2 eetlepels huzarensalade hier overheen en verspreid.
- Dan een paar flinke scheppen van de Spicy Chicken.
- Dan gaan we stapelen. Voeg de komkommer, paprika, mais, zilveruitjes, en augurken toe. Het mag een beautiful mess zijn.
- Schenk hier een lekkere hoeveelheid van de yoghurtsaus over, en top met de gebakken uitjes en de bieslook.
- Een plaatje en lust voor het oog, klaar om aan te vallen.
Serveer op een bedje van sla en geniet...
Eet smakelijk!