Romige Gnocchi met Witte Bonen en Burrata

Gepubliceerd op 13 oktober 2023 om 06:00

Over dit recept...


De herfst staat nu dan toch echt voor de deur. 

Tijd om te genieten van heerlijke warme kommetjes met pure comfortfood.
Lekker in een hoekje van de bank met een dekentje erbij.

Geloof me, dan moet je dit recept echt proberen, want niets omschrijft het gevoel beter dan dit gerecht. Het romige van de gnocchi samen met de zachte witte bonen, en een burrata cheesepull waar je niet ongevoelig voor kunt zijn.

De witte bonen zijn van Servero. Ik probeerde ze voor het eerst en was zeer blij verrast. De nieuwe lijn van peulvruchten bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. En niets van toegevoegde suikers, zout, en andere onnodige stofjes. Bovendien zitten witte bonen vol eiwitten en zijn ze heel vezelrijk. Een goede reden om ze dus veel vaker te gebruiken in je gerechten.

Heb je ook enorm trek gekregen?
Dit heb je nodig om aan de slag te gaan...

 

Ingrediënten

  • 80 ml olijfolie
  • 2 handjes vol snoeptomaatjes
  • 2 pakken gnocchi (500 gr per stuk)
  • 1 blik witte bonen van Servero
  • 1 bol burrata kaas
  • 15 gram verse basilicum
  • 120 ml ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel zout 
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel chili flakes 
  • 120 ml kookwater van de gnocchi
  • Zwarte gemalen peper



Bereidingswijze

  1. In een diepe pan verwarm je de olijfolie.
  2. Voeg hier de tomaatjes aan toe en bak ze een minuut of 10 tot ze uit elkaar spatten en zacht zijn.
  3. Schenk er dan de slagroom bij en roer tot een saus. Strooi er het zout en de kruiden bij.
  4. Breng de saus op zacht vuur aan de kook en strooi er dan de witte bonen in. Meng opnieuw goed. Dek de pan af en laat de saus met bonen op zacht vuur pruttelen terwijl je de gnocchi kookt.
  5. Voeg de gnocchi toe aan een pan gekookt water en kook ze volgens de instructies op het pak gaar.
  6. Houd 120 ml van het kookwater apart en giet de gnocchi af.
  7. Voeg het kookwater en de gnocchi in delen toe aan de bonen en de saus. Roer goed om.
  8. Houd een paar takjes basilicum apart ter decoratie, en snijd de rest in fijne reepjes. Voeg dit laatste toe aan de gnocchi en meng.
  9. Proef even of alles naar wens is en stel de smaak eventueel wat bij met zout of kruiden.
  10. Haal de pan van het vuur, scheur de burrata in grove stukken en verspreid deze over de pan.
  11. Strooi er wat vers gemalen zwarte peper en wat chili flakes over.
  12. Als laatste laat je hier en daar wat blaadjes van de verse basilicum vallen.

 

En klaar...serveer de Gnocchi met Witte Bonen en Burrata zo, of met een heerlijk gekruide kipfilet.

 

Eet smakelijk!