Crispy Parmezaanse Aardappeltjes

Gepubliceerd op 31 januari 2024 om 17:30

Over dit recept...

Weleens gehoord van Crispy Parmezaanse Aardappeltjes?

Ik eerder ook niet, maar tijdens het uitwerken van dit recept vond ik het wel een leuke naam.
En ik zeg niets teveel, want crispy zijn ze absoluut door het bakken, en natuurlijk de Parmezaanse kaas.
Easy peasy...zo gemaakt, en heerlijk als bijgerecht. Lijkt het je wat?

Kijk dan snel wat je nodig hebt om deze crispy potatoes te maken...

 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1.5 kg pommes rouges (of andere vastkokende aardappel)

  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel dille (vers of gedroogd)
  • Een snuf cayennepeper
  • 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel vloeibare boter
  • 1 eetlepel olijfolie

 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht/grill stand.

  2. Was de aardappels en snijd ze over de lengte doormidden. Schillen hoeft niet.
  3. Kruid de aardappels met het zout, de paprikapoeders, knoflookpoeder, cayennepeper, en dille. Schep een paar keer goed om zodat de kruiden zich goed verdelen.
  4. Voeg dan de boter en de olijfolie toe, en als laatste 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas. Schep nog een keer goed om.
  5. Leg de aardappels op een grote bakplaat allemaal met de gesneden kant naar boven zodat ze hetzelfde kleuren.
  6. Zet de bakplaat in de oven en bak de aardappels in ongeveer 25-30 minuten knapperig en mooi goudbruin. Controleer met een prikker of ze gaar zijn.
  7. Haal de aardappels uit de oven en bestrooi ze met de overgebleven versgeraspte Parmezaanse kaas, en de fijngesneden peterselie.

 

Serveer ze direct nu ze nog warm en crispy zijn!

 

Eet smakelijk!