Zoete Aardappel Linzen Tikka Masala

Gepubliceerd op 18 april 2024 om 09:25

Over dit recept...

Ideaal voor een dag zonder vlees en sneller op tafel dan dat je een afhaalmaaltijd kunt bestellen. Want met de heerlijke Tikka Masala Indian Cooking Sauce van Tilda als basis maak je in een handomdraai een smaakvolle en voedzame maaltijd.

Tilda introduceerde eind vorig jaar een aantal mooie maaltijdsauzen gebaseerd op authentieke Indiase smaken. Ontwikkeld door een Indiase chef en geproduceerd in India. De maaltijdsauzen hoeven alleen nog opgewarmd te worden. Maar wil je echt creatief zijn, dan kun je er bijvoorbeeld ook kip, groenten, andere ingrediënten of bijgerechten aan toevoegen. Ik serveer de zoete aardappel linzen Tikka Masala in dit recept met homemade knoflook naanbrood, en Brown Basmati Rice, ook van Tilda.

Met dit heerlijke gerecht maak je gegarandeerd indruk op je gasten.

Dit is wat je nodig hebt:

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

 

Voor de yoghurtdressing en decoratie:

  • 3 eetlepels creamy coconut yoghurt
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje knoflookpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Evt. een scheutje water
  • Peterselie of koriander
  • Limoenpartjes
  • Homemade knoflook naanbrood

 

Bereidingswijze

  1. In een diepe pan verwarm je de olijfolie. Voeg hier de gesneden zoete aardappel, gesnipperde ui en de kruiden aan toe. Roerbak een minuut of drie.
  2. Schenk er dan het water bij en dek de pan af. Breng het op medium vuur aan de kook tot het water pruttelt.
  3. Voeg dan de Tikka Masala Indian Cooking Sauce van Tilda toe en roer goed. Laat nu ongeveer 15 minuten op zacht vuur pruttelen tot de zoete aardappel bijna gaar is.
  4. Kook de Brown Basmati Rice van Tilda volgens de instructies op de verpakking.
  5. In de tussentijd laat je de linzen uitlekken. Hierna voeg je ze ook toe in de pan en schep je alles nog eens goed om. Laat het geheel weer even een minuut of 5 pruttelen.
  6. Haal dan de pan van het vuur en strooi er de gesneden peterselie of koriander over. Even roeren en afdekken.
  7. Meng de creamy coconut yoghurt met olijfolie, de kruiden en eventueel een beetje water tot het vloeibaar genoeg is.
  8. Op een mooi bord naar keuze serveer je de rijst. Schep de zoete aardappel en linzen Tikka Masala erbij.
  9. Strooi er nog eens wat peterselie of koriander over en druppel wat van de gekruide yoghurtdressing erop.
  10. Om het plaatje compleet te maken, serveer je het met een paar limoenpartjes en wat stukken homemade knoflook naanbrood.

 

Eet smakelijk!