Over dit recept...
Groenten in een kruidig jasje...
Dit recept bewijst dat groenten alles behalve saai zijn. Dit werd nog eens extra bevestigd tijdens de Tilda Masterclass die ik mocht volgen onder leiding van Paulami Joshi.
Ze vertelde over de vele Indiase gerechten en hoe deze per regio weer van elkaar verschillen. Maar wat ze vooral met elkaar gemeen hebben zijn de heerlijke kruiden en specerijen, en het gebruik van allerlei groenten.
Als kers op de taart kregen we ook nog haar nieuwe kookboek mee met heerlijke vegetarische recepten.
Hierop inspireerde ik deze Groenten Jalfrezi. Ik gebruikte hiervoor de Jalfrezi Indian Cooking Sauce van Tilda.
Tilda introduceerde eind vorig jaar een aantal mooie maaltijdsauzen gebaseerd op authentieke Indiase smaken. Ontwikkeld door een Indiase chef en geproduceerd in India. De maaltijdsauzen hoeven alleen nog opgewarmd te worden. Ideaal dus!
Serveer deze Groenten Jalfrezi bijvoorbeeld met een luchtige gekookte witte rijst.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 1 rode ui in reepjes
- 1 winterpeen in reepjes
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 1/2 groene paprika
- 200 gram gesneden snijbonen
- 2 tomaten in partjes
- 400 gram babymaiskolfjes
- 150 gram maiskorrels
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 ml water
- 1 theelepel zout
- 1 mespuntje cayennepeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 verpakking Jalfrezi Indian Cooking Sauce van Tilda
- 1 theelepel gedroogde fenegriekblad
- 1 eetlepel peterselie
Bereidingswijze
- In een hapjespan verhit je de olijfolie.
- Voeg de bloemkoolroosjes en de winterpeen reepjes aan de pan toe en roerbak een minuut of 3.
- Schenk er dan het water bij en dek de pan af. Stoom de groenten in ongeveer 5 minuten gaar.
- Schep de bloemkool en winterpeen uit de pan naar een vergiet en laat uitlekken.
- Ondertussen voeg je weer een eetlepel olijfolie aan de pan toe en bak je de rode ui met de tomaat glazig.
- Voeg de snijbonen, babymaiskolfjes, paprika, en maiskorrels toe en roerbak ongeveer 3 minuten. Doe er dan de bloemkoolroosjes en winterpeen weer bij en meng.
- Kruid dit met het zout, de knoflookpoeder, de cayennepeper, en fenegriekblad.
- Schenk er de Jalfrezi Indian Cooking Sauce van Tilda bij en schep een paar keer om op laag vuur.
- Haal de groenten van het vuur en schep over naar een mooie schaal.
- Strooi er de fijngesneden peterselie overheen, en klaar.
Serveer de groenten direct en geniet!