Over dit recept...
Wanneer verschillende keukens elkaar vinden ontstaat er een nieuwe smaakbeleving, en in dit geval een hele lekkere. Want in dit recept combineerde ik de tropische smaak van een Caribbean style rijst met bonen gekookt in kokosmelk, met de kruidige smaken uit India.
De kipdijfilets zijn namelijk gesmoord in de Balti Indian Cooking Sauce van Tilda. Een kant-en-klare maaltijdsaus die je alleen nog maar hoeft op te warmen. Deze mild pittige saus is gemaakt op basis van gekaramelliseerde ui, tomaat, gember, groene peper en de specerijenmix garam masala.
Voor de rijst gebruikte ik de Brown Basmati Rice, ook van Tilda. Een fijne slanke korrel die snel gaart en rijk is aan voedingsstoffen en natuurlijke vezels.
Dit gerecht zorgt gegarandeerd voor een unieke smaakbeleving en staat binnen een handomdraai bij jou op tafel.
Dit heb je nodig voor 4 personen…
Ingrediënten
Ingrediënten voor de rijst:
- 380 gram Tilda Brown Basmati Rice
- 250 gram bruine of kidney bonen uit blik
- 200 ml kokosmelk
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 1 teentje geperste knoflook
- 480 ml kippenbouillon (water + 1 bouillonblokje)
Ingrediënten voor de kip:
- 8 kipdijfilets
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Een mespuntje cayennepeper
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 1 verpakking Tilda Balti Indian Cooking Sauce
- 1 ui in halve ringen
- 1 grote paprika in reepjes (of dezelfde hoeveelheid paprikamix uit vriezer)
En daarnaast:
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 1 citroen in schijfjes
- Ingemaakte rode uienringen (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
Bereidingswijze
- Start met het kruiden van de kipdijfilets. Doe dit met de olijfolie, de azijn, het zout, en de kruiden. Zet dan even apart.
- In een pan voeg je de rijst toe met alle andere ingrediënten en meng goed. Dek de pan af en breng de rijst op medium vuur aan de kook. Zet het vuur dan op de laagste stand zodat de rijst rustig kan garen. Wanneer het vocht volledig door de rijst is opgenomen en de korrels gaar zijn, zet je het vuur af en schep je de rijst goed om. Laat de rijst afgedekt rusten tot aan het moment van serveren.
- Verhit een hapjespan en bak de kipdijfilets rondom goudbruin, verplaats ze dan naar een schoon bord.
- In het bakvocht van de kipdijfilets fruit je de gesneden ui en de paprikareepjes tot ze er wat glazig uitzien.
- Schenk er dan de Tilda Balti Indian Cooking Sauce bij. Meng en breng op zacht vuur aan de kook.
- Leg dan de kipdijfilets weer terug in de saus en bedek ze met de saus en de groenten. Laat een minuut of 5 afgedekt pruttelen tot de kipdijfilets goed gaar zijn. Zet het vuur af.
- Nu gaan we de borden opmaken. Schep eerst een gewenste hoeveelheid rijst op en leg hier de kipdijfilet op en schep er lekker wat saus over.
- Decoreer met een schijfje citroen en leg er een eetlepel van de ingemaakte rode uienringen bij.
- Maak het af met de fijngesneden peterselie, en het is klaar om te serveren.
-
Eet smakelijk!