Butter Chicken met voorgestoomde Masala basmatirijst en komkommer-tomaat Raita

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 06:00

Over dit recept...

Heb je doordeweeks weinig tijd om uitgebreid te koken? Geen zorgen, want met dit recept heb je serieus binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel

Met de kant-en-klare maaltijdsauzen van Tilda maak je in een handomdraai de lekkerste Butter Chicken. En met de gestoomde rijstvarianten wordt het je nóg makkelijker gemaakt. Ik gebruikte voor dit recept een mix van Masala Rice en Wholegrain Basmati Rice. Je brengt het op smaak met wat ui en peterselie, en klaar.

Voor het frisse element van het gerecht maakte ik ook een komkommer-tomaat Raita. Deze mag wat mij betreft niet ontbreken en maakt de smaakbeleving echt compleet.

Dit heb je nodig voor 4 personen…

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Butter Chicken:

  • 3 kipfilets in grove blokjes gesneden
  • 1 verpakking Butter Chicken Cooking Sauce van Tilda
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper (of meer als je van heel pittig houdt)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen fenegriekblad

 

Ingrediënten voor de rijst:

 

Ingrediënten voor de komkommer-tomaat Raita

  • 1 medium tomaat in kleine blokjes
  • ½ komkommer in kleine blokjes gesneden
  • ½ rode ui fijngesneden
  • 8 blaadjes fijngesneden munt
  • 250 gram dikke yoghurt (Grieks, Skyr, etc.)
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel honing
  • Een snuf zout
  • Een snuf versgemalen peper
  • ½ theelepel gemalen komijn

 

Bereidingswijze

  1. Start met het kruiden van de kipfiletblokjes. Doe dit met de olijfolie, de azijn, het zout, en de kruiden. Zet dan even apart.

  2. Meng in een kom alle ingrediënten voor de Raita met elkaar en schep goed om. Dek af met folie en zet weg in de koelkast.

  3. In een hapjespan fruit je de ui voor het maken van de rijst. Wanneer de ui glazig ziet, voeg je er de gestoomde rijst aan toe. Roerbak een minuut of 5 op hoog vuur en stel de smaak eventueel wat bij met een snufje zout. Zet dan het vuur uit en voeg de fijngesneden peterselie toe. Zet ook de rijst afgedekt apart voor later.

  4. Verhit een andere hapjespan met wat boter en bak de gekruide kipfiletblokjes rondom goudbruin.

  5. Schenk er dan de Tilda Butter Chicken Cooking Sauce bij. Meng en breng op zacht vuur afgedekt aan de kook.

  6. Proef daarna of de smaak naar wens is en zet het vuur uit.

  7. Nu gaan we de borden opmaken. Schep eerst een gewenste hoeveelheid rijst op en schep hier de Butter Chicken bovenop.

  8. Decoreer met de komkommerslierten en schep er een flinke eetlepel van de komkommer-tomaat Raita bij.

  9. Maak af met een takje munt en serveer!

 

 

 

Eet smakelijk!