Over dit recept...
De zomer is eindelijk aangebroken en we mogen weer lekker genieten van het buitenleven. In ons geval betekent dat ook dat we geen kans onbenut laten om de BBQ aan te steken. Heerlijke goudbruine kipjes of een knapperig visje op hete kolen. Ik zou er elke dag wel van kunnen smullen.
Het lekkerste bijgerecht is voor mij de aardappelsalade, deze ontbreekt dan ook nooit. Er zijn natuurlijk verschillende varianten. Als ambassadeur van Remia ging ik voor dit recept aan de slag met Remia Wild Bill - American Garlic Sauce en voegde ik ook knapperig gebakken kalkoenbacon toe.
Een bijzonder lekkere aardappelsalade die absoluut een plekje op jouw eettafel verdient.
Dit zijn de ingrediënten die je ervoor nodig hebt.
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 5 of 6 eetlepels Remia Wild Bill American Garlic Sauce
- 80 gram kalkoenbacon in plakjes
- 1 stengel bosui
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
- Was de aardappels goed en kook ze met schil in ruim water met het zout tot ze allemaal even gaar zijn. Controleer dit met een prikker of vork.
- Giet de aardappels dan af en spoel ze een paar keer met koud water tot ze lauw aanvoelen.
- Haal voorzichtig de schil van de aardappels en snijd ze in grove blokjes. Zet dan even apart.
- Bak de kalkoenbacon knapperig (in de koekenpan, airfryer of oven) en snijd het fijn.
- Was de stengel bosui en snijd ook deze in fijne ringetjes.
- In een grote kom voeg je de aardappelblokjes, de kalkoenbacon en de bosui toe.
- Voeg hier de eetlepels Remia Wild Bill American Garlic Sauce aan toe en schep alles voorzichtig om met een rubberen spatel om de aardappelblokjes niet te beschadigen.
- Strooi er eventueel nog wat extra gesneden bosui overheen en serveer.
Tip: Als je de aardappelsalade een paar uur van tevoren maakt is het extra lekker!
Eet smakelijk!