Spicy Loaded Rice

Gepubliceerd op 9 september 2024 om 10:12

Over dit recept...

Vergeet de loaded fries!
Want ik heb hier het recept voor een heerlijke Spicy Loaded Rice voor je. Een ideaal recept om je overgebleven rijst en groenten op te maken.
Zo kan het natuurlijk ook gewoon, en het leuke is dat je ervoor kunt gebruiken wat je zelf lekker vindt. Ik heb gekozen voor grote garnalen in een romige tomatensaus met paprika. Daar bovenop gaat natuurlijk een heeeele laag kaas, en voor een frisse noot ook nog komkommer en tomaat. En alsof het nog niet spicy genoeg is, gaat er ook nog eens een spicy mayo overheen.

Klinkt goed he?

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr gekookte rijst
  • 750 gr grote garnalen
  • 1 eetlepel azijn (gebruik maatschepjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 0,5 theelepel chili vlokken
  • 1 eetlepel hotsauce
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie
  • Een halve gesnipperde ui
  • 2 paprika's in reepjes
  • 200 ml tomatenpassata
  • 100ml kookroom

 

Voor de topping:

  • Ongeveer 300 gr geraspte kaas
  • 1/3 komkommer in kleine blokjes
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • Spicy mayo
  • Lenteui in ringetjes

Bereidingswijze

  1. Kruid de garnalen met de azijn, olijfolie, boter en andere kruiden. Meng goed.
  2. Voeg de gesnipperde ui, en paprikareepjes toe.
  3. In een hapjespan roerbak je de groenten en garnalen op hoog vuur tot al het kookvocht verdampt is.
  4. Schenk er dan de tomatenpassata bij en breng op zacht vuur aan het pruttelen. 
  5. Voeg dan ook de kookroom toe en roer goed om. Zet even apart, en warm de oven vast voor op 180 graden grill stand.
  6. In een grote ovenschaal schep je de gekookte rijst en spreid je het gelijkmatig over de hele bodem.
  7. Schep hier bovenop de garnalen en verspreid ook weer in een gelijke laag.
  8. Bestrooi dan met een flinke laag geraspte kaas en zet in de oven tot de kaas gesmolten is en een klein beetje gekleurd.
  9. In de tussentijd snijd je de komkommer en tomaat in kleine blokjes, en de lenteui in ringetjes.
  10. Haal de ovenschaal uit de oven en strooi de komkommer en tomaat over de kaas.
  11. Maak het af met de spicy mayo en wat gesneden lenteui.

     

    Serveer de Spicy Loaded Rice direct en geniet!

     

    Eet smakelijk!