Krokant Gebakken Visfilet

Gepubliceerd op 3 september 2024 om 06:30

Over dit recept...

Ben je ook zo dol op dat krokante jasje om je visfilet heen?
Ik vind het echt heerlijk en krijg er altijd een zomers gevoel van.

Heerlijk met rijst, of gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
En wist je dat je deze heel makkelijk en snel thuis kunt maken? Niets ingewikkelds, en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Met dit recept heb je ruim voldoende voor 4 personen, en hou je zelfs nog wat over voor de lunch morgen.

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 pangasiusfilets (gecertificeerd met keurmerk verantwoorde kweek)  
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 theelepel zout
  • Gemalen zwarte peper
  • Voldoende bloem gemengd met snufje zout, knoflookpoeder en peper.
  • 2 eieren
  • Voldoende panko of paneermeel
  • Citroenpartjes
  • 0.5 l zonnebloemolie (of andere olie naar wens)

 

Bereidingswijze

  1. Kruid de pangasiusfilets aan beide kanten met het zout, de knoflookpoeder, en een snufje gemalen zwarte peper. Zet even apart.
  2. Zet vast 3 schalen of diepe borden klaar in de juiste volgorde. Eerst de bloem, dan de eieren (geklutst), en als laatste de panko of paneermeel.
  3. Haal de pangasiusfilets een voor een eerst door de bloem, dan het ei, en door de panko/paneermeel. Zorg dat de filets goed bedekt zijn en leg ze apart op een schoon bord.
  4. In de tussentijd giet je de zonnebloemolie in een brede diepe pan (bijvoorbeeld hapjespan) en verhit de olie voldoende om in te bakken. Zodra je de olie kunt ruiken laat je er een klompje panko/paneermeel in vallen. Als het direct gaat bruisen en naar boven drijft weet je dat de olie heet genoeg is.
  5. Bak dan steeds maximaal 2 pangasiusfilets tegelijk aan beide kanten mooi goudbruin. Draai ze af en toe om zodat beide kanten gelijk kleuren.
  6. Haal de filets uit de olie en leg ze op een grote schaal met keukenpapier zodat het overtollige olie uit kan lekken. Herhaal dit tot de laatste filets.
  7. Serveer de gebakken pangasiusfilets op een mooie schaal en leg er wat citroenpartjes bij.

     

    Geniet van je zelfgemaakte Krokant Gebakken Visfilets.

     

    Eet smakelijk!