Smokey BBQ Kipkluifjes

Gepubliceerd op 30 augustus 2024 om 06:30

Over dit recept...

Nog een heerlijk recept voor dit BBQ seizoen waar we nog steeds van mogen genieten. Deze keer gaan we voor Smokey BBQ Kipkluifjes. Want wat is een BBQ zonder kip?!
Als echte smaakmaker staat in dit recept Remia's Black Jack Smokey BBQ Sauce centraal. En niet alleen als lekkere dip, maar ook in de marinade. Want de sauzen van Remia kun je ook heel goed gebruiken om de kip op smaak te brengen. Vooral als je de kip de avond van tevoren al marineert. Laat het een nachtje in de koelkast staan en geniet van een extra intense Smokey BBQ smaak. Lukt dit niet, marineer de kip dan uiterlijk 2 uur voor de bereiding.

Zoek je nog een lekker bijgerecht?
Maak er dan de Aardappel Bacon Salade bij waarvan ik vorige maand het recept met je deelde. Je vindt het recept hier.

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1,5 kg kipkluifjes
  • 80 ml olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 6 teentjes geperste knoflook
  • 3 theelepels zout (klinkt veel, maar er trekt maar een klein deel van in de kip)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel hotsauce
  • 6 eetlepels Remia's Black Jack Smokey BBQ Sauce
  • 2 eetlepels vloeibare boter

 

Bereidingswijze

  1. Reinig je kipkluifjes zoals je dat zelf gewend bent en leg ze in een diepe grote kom.
  2. In een maatbeker meng je alle andere ingrediënten voor de marinade. Roer tot een glad papje en proef of de smaak naar wens is.
  3. Maak met een scherp mesje of stevige prikker kleine gaatjes in de kipkluifjes zodat de marinade goed in kan trekken.
  4. Schenk de marinade over de kipkluifjes en schep goed om tot alle kipkluifjes bedekt zijn.
  5. Dek de kom af met plastic folie en zet weg in de koelkast. Haal het ongeveer 1 uur voor de bereiding weer uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  6. In de tussentijd kun je de BBQ aansteken.
  7. Wanneer de BBQ heet genoeg is, leg je er de kipkluifjes op. Draai ze regelmatig om en bak ze tot ze mooi goudbruin zijn.
  8. Wil je zeker weten dat ze goed gaar zijn? Maak dan met een mesje voorzichtig kleine sneden in een aantal kipkluifjes en controleer de binnenkant.
  9. Leg de kipkluifjes op een mooie serveerschaal en zet er een bakje Remia's Black Jack Smokey BBQ Sauce naast om lekker in te dippen.

     

    Tip: Bestrijk de kipkluifjes met een laagje Remia’s Black Jack Smokey BBQ Sauce voor extra smaak.  De kluifjes krijgen zo ook nog een mooie glans.

     

    Eet smakelijk!