Over dit recept...
Wat eet jij vanavond?
Wat dacht je van deze heerlijke smeuïge Cheesy Gehaktburgers? Geloof me...hier word jij, en iedereen die met jou mee eet, heel gelukkig van.
En een stuk minder ingewikkeld dan je zou denken, want deze burgers kun je ook gewoon op een snelle doordeweekse dag op tafel toveren. En had ik je al verteld over het cheesy gedeelte? Er gaan maar liefst twee soorten kaas bij voor een extra cheesy smaakbelevenis. Zoooo lekker!
Je kunt de hamburgerbroodjes natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar als je ze extra lekker wilt hebben maak je ze zelf. Dit is het recept voor super fluffy zachte witte bolletjes.
Aan de slag!
Ingrediënten
Ingrediënten voor 6 burgers:
- 400 gram rundergehakt
- 1/2 ui gesnipperd
- 1 paprika fijngesneden
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 theelepels paprikapoeder
- Een mespunt cayennepeper
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 runderbouillonblokje
- 1 theelepel maïzena opgelost in 80 ml water
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel milde mosterd
- 4 plakjes cheddar smeltkaas
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 6 plakjes jonge kaas
- 6 hamburgerbroodjes
- Optioneel: wat takjes peterselie voor de smaak en garnering
Bereidingswijze
- In een hapjespan schenk je de olijfolie en voeg je het gehakt, de gesnipperde ui en de fijngesneden paprika toe.
- Strooi er het zout, de kruiden, en het verkruimelde bouillonblokje bij en meng.
- Op hoog vuur bak je het gehakt gaar en bruin en de groenten glazig.
- Op zacht vuur voeg je nu de ketchup, ketjap manis, en mosterd toe en roer tot alles volledig vermengd is met het gehakt.
- Los de maïzena goed op in het water en schenk steeds een beetje bij het gehakt terwijl je blijft roeren. Je ziet dat het gehakt direct gebonden wordt.
- Leg de plakjes cheddar smeltkaas op het gehakt en eenmaal gesmolten meng je ook dit goed met het gehakt.
- Zet het vuur af en meng ook de fijngesneden peterselie door het gehakt. Dek af en zet apart.
- Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
- Snijd de (zelfgemaakte of zelf gekochte) hamburgerbroodjes doormidden en leg de bodems op een bakplaat.
- Beleg ze ruim met het gehakt en leg er een plakje jonge kaas overheen.
- Schuif ze dan een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Blijf erbij want dit gaat heel snel.
- Nu kunnen we de broodjes verder opmaken met een takje peterselie of sla als je dit lekkerder vindt. Leg er ook de bovenkant van de hamburgerbroodjes op en je Cheesy Gehaktburgers zijn klaar.
Serveer de Cheesy Gehaktburgers met heerlijke frietjes en een frisse salade en...
Eet smakelijk!