Sweet Chilli & Lime rijst met Garlic Butter kipspiezen

Gepubliceerd op 20 september 2024 om 11:07

Over dit recept...

Wat is dit lekker!
Dit recept voor Sweet Chilli & Lime rijst met Garlic Butter kipspiezen is een echte smaakbeleving. En hoe tijdrovend het er ook uitziet, niets is minder waar want dankzij de voorgestoomde Chilli & Lime rijst van Tilda is het avondeten echt zo klaar. Terwijl de spiesjes grillen in de oven roerbak je de rijst in minder dan 5 minuten. Ideaal voor drukke dagen.

Wat ik er nog meer bij serveer? Onder andere gegrilde courgette en een heerlijke mango chutney, ook van Tilda.

Kijk snel bij de ingrediënten wat je nog meer nodig hebt voor deze heerlijke maaltijd.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de spiesjes:

  • 4 kipfilets
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 12 satéstokjes

 

Voor de Sweet Chilli & Lime rijst:

  • 2 verpakkingen Sweet Chilli & Lime rijst van Tilda
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

 

Verder:

  • 2 courgettes (+ ½ theelepel zout, snufje zwarte peper, snufje paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie)
  • Garlic Butter (3 eetlepels vloeibare boter, 1 mespunt zout, 1 geperste knoflookteen, 1 theelepel fijngesneden peterselie)
  • Handvol snoeptomaten
  • 1 limoen in partjes
  • Nog wat extra fijngesneden peterselie ter garnering
  • Een snuf chili flakes ter garnering

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht- of grillstand.    
  2. Snijd de kipfilets in blokjes en meng met het zout, de kruiden, de olijfolie en de azijn.
  3. Rijg de gekruide blokjes kipfilet aan de satéstokjes (ongeveer 12 stuks).
  4. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en leg er de kipspiesjes op. Bak ze in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin. Draai ze af en toe wel om zodat alle kanten kunnen kleuren.
  5. In de tussentijd snijd je de courgette in halve maantjes en kruid je ze met het zout, de gemalen zwarte peper, de paprikapoeder, en de olijfolie. In een ovenschaal bak je de courgette de laatste 10 minuten naast de kipspiesjes mee. Als dit niet tegelijk in je oven past, doe      je dit als de kipspiesjes klaar zijn.
  6. Terwijl alles in de oven staat, verhit je in een grote koekenpan 1 eetlepel olijfolie en roerbak je de Chilli & Lime rijst tot het warm is. Voeg dan het zout en de kruiden toe. Haal van het vuur en zet afgedekt apart voor straks.
  7. In een kommetje meng je de ingrediënten voor de garlic butter. Zodra de kipspiesjes uit de oven komen, bestrijk je ze met de garlic butter.      
  8. Haal ook de courgette uit de oven en schep een paar keer om.
  9. Pak er een mooi bord bij en serveer naar wens de rijst op. Ik vind het zelf mooi om een kommetje te gebruiken als vorm.
  10. Leg er de kipspiesjes en de courgette bij en wat gesneden snoeptomaatjes.
  11. Bestrooi met de peterselie en de chili flakes, en zet de mango chutney er in een apart bakje tussen.
  12. Maak het geheel af met wat partjes limoen en geniet!

 

Een geweldig lekkere maaltijd in een handomdraai op tafel.

 

Eet smakelijk!