Vis Tajine met Aardappel en Groenten

Gepubliceerd op 4 oktober 2024 om 06:30

Over dit recept...

Inmiddels gaat mijn liefde voor Tajine gerechten eindeloos ver. Niet alleen omdat het een hele gezonde manier van koken is, Maar ook omdat het zo veelzijdig is. Want er is weinig dat je niet in de tajine kunt bereiden. Om nog maar niet te spreken van het gemak dat het biedt om alles tegelijk in 1 'pot' te bereiden.

Ik liet me voor dit gerecht inspireren door meerdere recepten, en uiteindelijk gaf ik er een eigen draai aan. Super lekker, super makkelijk, en een lust voor het oog!

Heb je geen tajine in huis? Geen probleem, je kunt het ook in een goede hapjespan maken.

Dit heb je ervoor nodig voor 6 personen...

 

Ingrediënten

Voor de vis en marinade

  • 6 witvis moten (soort naar wens)
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel paprikapasta
  • 6 geperste knoflooktenen
  • 3 theelepels zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kurkumapoeder

  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper

  • 1 eetlepel azijn
  • 80 ml olijfolie
  • 50 ml water

 

Daarnaast

  • 3 paprika's in reepjes
  • 1 ui in ringen
  • 6 kleine aardappels in partjes
  • Voldoende cherrytomaatjes
  • Voldoende olijven

 

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje.
  2. Leg de witvis moten in een grote schaal en masseer ze goed in met de marinade. Doe dit aan beide kanten. Dek dan af en zet ongeveer 1 uur apart zodat de marinade in kan trekken.
  3. Was en snijd in de tussentijd de paprika, aardappels, ui, en tomaatjes. Zet apart.
  4. Op de bodem van de tajine verspreid je de helft van de paprikareepjes, met daar bovenop de uienringen.
  5. Leg hier naast elkaar de gemarineerde vis op, en strooi er de andere helft van de paprikareepjes over. Bewaar de overgebleven marinade voor straks.
  6. Gevolgd door de aardappelpartjes, en de tomaatjes.
  7. Schenk als laatste de overgebleven marinade over de inhoud van de tajine en dek af met de deksel.
  8. Op medium vuur breng je de tajine aan de kook. Wanneer je gepruttel hoort, zet je het vuur wat zachter en laat je het rustig door pruttelen tot alle ingrediënten (vooral de aardappel) gaar zijn. Controleer dit met een prikker of vork. Op mijn fornuis duurde dit ongeveer 45 minuten.
  9. Strooi er dan de olijven bij en laat nog eens een minuut of 10 afgedekt staan.
  10. Je Vis tajine is nu klaar om geserveerd te worden. Strooi er eventueel nog wat fijngesneden peterselie over ter decoratie.

 

Een geweldig lekkere maaltijd vol gezonde ingrediënten.

 

Eet smakelijk!