Kruidige Kip Curry

Gepubliceerd op 18 juli 2019 om 08:51

Over dit recept...

Wat kan ik af en toe toch verlangen naar deze heerlijke Curry! In gedachten ruik ik dan de geuren van alle kruiden. Zo lekker! Het maakt voor mij ook niet uit welk seizoen het is, ik kan dit het hele jaar door eten.

Deze Curry heb je zo op tafel, en het mooie is dat je de kruidenmix zelf kunt samenstellen. Dus geen pakjes en zakjes.

 

Ingrediënten

Voor 4 ruime porties

Kip en marinade

  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 1theelepel garam massala kruiden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zout
  • 170 gram griekse yoghurt  

 

Meng alles met de kipfilet en laat dit ongeveer 20 minuten marineren.

 

Voor de Curry

  • 4 tbsp olijfolie
  • 1 ui gesneden
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 ½ theelepel verse gember
  • 2 theelepel garam massala kruiden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel kaneel
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes
  • 1 blik kikkererwten
  • Gesneden wortel (hoeveelheid naar wens)
  • Tuinerwten (hoeveelheid naar wens)
  • Zout naar wens


Bereidingswijze

  1. In een hapjespan voeg je de olijfolie, gesneden ui, knoflook, en gember toe en fruit alles. Hierna voeg je ook de garam massala kruiden, kurkuma, kardemom, paprikapoeder, en kaneel toe. Mix alles al roerend.
  2. Doe nu de gemarineerde kipfilet erbij en meng dit ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur met de kruiden.
  3. Voeg de gepelde tomaten in blokjes toe en laat alles ongeveer 20 minuten op zacht vuur pruttelen (deksel op de pan).
  4. Doe de kokosmelk erbij samen met de kikkererwten, wortel, en tuinerwten. Roer dit goed en laat weer ongeveer 10 minuten pruttelen (deksel op de pan).

 

Je Curry is klaar!

Ik serveer dit graag samen met rijst.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.