Over dit recept...
Thuis eten we graag kip. Niet alleen omdat we het heel lekker vinden maar ook om de veelzijdigheid ervan. De kipfilet is mijn favoriete stukje. Dat is ook wat ik voor dit recept heb gebruikt. De combinatie met de verse kruiden, de mozzarella en de tomaatjes zorgen voor een heerlijk smaakvol gerecht.
Ingrediënten
Voor de ovenschotel
- 4 kipfilets
- Verse basilicum
- Cherry of snoeptomaten (hoeveelheid naar wens)
- 1 XL mozzarella bol in plakken gesneden
- 4 tenen verse knoflook
Voor de kipmarinade
- 1 cup olijfolie
- 1/4 cup vloeibare boter
- 1 tbs witte azijn
- 2 tbs Casablanca mix (kruiden)
- 1 tsp zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht stand).
- In een kom meng je alle ingrediënten voor de marinade. Proef of de smaak in balans is. De marinade moet voor het gevoel net iets te zout zijn zodat het voldoende op het vlees in kan trekken.
- Maak de kipfilets schoon en voeg ze bij de marinade. Masseer de marinade met de hand goed in en laat de kip ongeveer 30 minuten rusten.
- In een ovenschaal leg je de gemarineerde kipfilets naast elkaar. Giet de overgebleven marinade gelijkmatig erbij. Halveer de knoflooktenen en verspreid deze ook over de schaal.
- Snijdt wat blaadjes verse basilicum in dunne reepjes en voeg ook deze toe aan het geheel.
- Dek de ovenschotel nu goed af met aluminiumfolie en zet het in de oven. Laat de kip ongeveer 30 minuten stomen tot het gaar is.
- Verwijder de folie en leg de plakken mozzarella over de kipfilets.
- Doe hetzelfde met de tomaatjes en zet de schotel weer terug in de oven, ditmaal op grill stand.
- Wanneer de mozzarella mooi goudgeel gesmolten is en de tomaatjes gaar zijn is de schotel klaar en kun je het uit de oven halen.
- Garneer nog met wat verse blaadjes basilicum hier en daar.
De ovenschotel is nu klaar om geserveerd te worden. Als bijgerecht heb ik gekozen voor hasselback aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties