Over dit recept...
Dit gerecht valt wat mij betreft in de categorie ‘comfort food’. Een heerlijke stapel kun je hiervan maken van rijst en wat flinke scheppen van de roerbak er bovenop.
Er zijn van die dagen dat mijn lichaam hier gewoon om vraagt. Naast het comfort deel voegen we natuurlijk ook veel groenten toe voor de gezonde balans. Ook eten wij thuis altijd zilvervliesrijst in plaats van witte rijst. Op die manier breng je er toch weer wat evenwicht in.
Hier gaan we, dit is het recept.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 gram kipfilet in blokjes
- 4 teentjes knoflook geperst
- Zout naar wens
- ½ ui gesnipperd
- Snufje cayennepeper
- Scheutje azijn
- Scheut olijfolie
- 600 gram ovengroente courgette, paprika, wortel (ah)
- 1 stronk broccoli (alleen de roosjes)
- 250 gram champignons gesneden
- 60 ml kippenbouillon
- 60 ml ketjap
- 3 tbsp honing
- 2 tsp maïzena (opgelost in beetje water)
- Zilvervliesrijst (ongeveer 2 ½ cups)
- Optioneel sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Marineer de kip met het scheutje azijn en olijfolie, het zout, de geperste knoflookteentjes en een snufje cayennepeper. Laat dit ongeveer 20 minuten rusten.
- Maak ondertussen alle groenten schoon en snij ze grof. Stoom ze samen in een pan beetgaar met een snufje zout en een klein beetje water.
- In een hapjespan bak je de gesnipperde ui met een beetje olijfolie glazig. Voeg ook de gemarineerde kip toe en bak deze mooi goudbruin. Dek de pan af en laat op zacht vuur nog even pruttelen.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
- Als de groenten beetgaar zijn giet je het beetje water af en zet je het even apart.
- In een kommetje meng je de kippenbouillon, de ketjap, en de honing. Voeg deze aan de kip toe. Roer alles goed om en voeg de maïzena (opgelost in een beetje water) eraan toe.
- Roer nogmaals goed om klontjes te voorkomen.
- Voeg dan de gestoomde groenten toe en meng alles voorzichtig.
- Schep de rijst op een bord en doe hier bovenop de kip en de groenten. Je maakt er een soort heuveltje van. Als ‘finishing touch’ heb ik er nog wat sesamzaadjes overheen gestrooid.
Iedereen mag lekker aanschuiven, het eten is klaar.
Geniet van dit simpele maar o zo heerlijke gerecht.
Reactie plaatsen
Reacties