Teriyaki Zalm Quinoa Bowl

Gepubliceerd op 5 september 2019 om 10:50

Over dit recept...

Deze heerlijke bowl is een must als je van een feestje op je bord houdt. Vooral het smaakcontrast tussen zoet en hartig is super lekker.
Bovendien bevat het alleen maar vers bereide ingrediënten die je zelf klaarmaakt zonder toevoegingen van pakjes en zakjes.

 

Ingrediënten

4 personen

Voor de teriyaki zalm:

  • 6 wilde zalm filets
  • 1/3 cup sojasaus
  • 3 tbsp mirin (rijstazijn)
  • 3 tbsp honing
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 tbsp gember fijngehakt
  • Een snufje chili peper flakes

 

Voor het bijgerecht:

  • 300 gram quinoa bulgur mix
  • 1 courgette in schijven
  • 2 avocado’s (halve per bowl)  

 

Voor de mangosalsa:

  • 1 mango
  • Sap van ½ limoen
  • ½ rode paprika in blokjes gesneden
  • Bosje peterselie fijngehakt
  • Snufje zout
  • 1 sjalot gesnipperd

 

Bereidingswijze

  1. In een ovenschaal meng je de sojasaus, de mirin, de honing, de knoflook, de gember, de chili flakes, en het snufje zout. Leg dan de zalmfilets erin laat het een minuut of 20 rusten.
  2. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200°C, ovenstand hete lucht/grill
  3. Kook de quinoa bulgur mix volgens de instructies op de verpakking. Ik voeg er een beetje zout en knoflookpoeder bij.
  4. Zet de zalm in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar. Af en toe kijken zodat ze niet te bruin kleuren.
  5. Snij de mango in blokjes en doe dit in een kom. Voeg hier de gesnipperde ui, de gesneden paprika, en de fijngehakte peterselie aan toe. Pers een halve limoen en voeg het sap hiervan ook toe samen met een snufje zout. Meng alles goed en zet weg in de koelkast.
  6. Snij de courgette in schijfjes van ongeveer 1 cm dik en bestrooi ze met een beetje zout en knoflookpoeder. Bak ze in een grillpan aan weerszijden.
  7. Wanneer alle ingrediënten klaar zijn neem je een mooie kom waaruit je kunt eten. Vul de bodem met een laag quinoa bulgur. Over ongeveer 1/3 van de oppervlakte schep je de mango salsa. Leg er de courgetteschijven bij en de zalm.
  8. Als laatste snij je pas de avocado om te voorkomen dat het bruin wordt. Als je de avocado toch eerder wilt snijden druppel er dan wat citroen- of limoensap overheen. Dit gaat verkleuring tegen.

 

Je hebt nu een heerlijke zoete hartige en frisse bowl.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.