Over dit recept...
Wat kan het ik me nog goed herinneren dat ik voor de eerste keer een Kapsalon at. Magisch vond ik de combinatie van ingrediënten.
Tot ik erachter kwam dat 1 Kapsalon goed is voor een daghoeveelheid aan calorieën. Heftig!
Nu eten we thuis nog steeds af en toe een heerlijke Kapsalon. Maar dan deze skinny variant. Het aantal calorieën heb ik kunnen beperken. De normale friet is vervangen door zoete aardappelfriet, en de döner voor kipdijfilet. Daarbij is ook de knoflooksaus gemaakt op een basis van yoghurt. Klinkt goed toch?
Dit is hoe je deze overheerlijke Skinny Kapsalon makkelijk thuis maakt.
Ingrediënten
- 480 gram kipdijfilet in hele kleine blokjes
- 2 tsp komijn gemalen (maatlepeltje)
- 1 tsp zout (maatlepeltje)
- 1/2 tsp paprikapoeder (maatlepeltje)
- 2 teentjes geperste knoflook
- Snufje cayennepeper
- Scheutje olijfolie
- Klein scheutje witte azijn
- 2 zakjes zoete aardappel ovenfriet (diepvries)
- 2 handjes ijsbergsla gesneden
- 1 Roma tomaat in blokjes
- 1/3 komkommer in halve maantjes
- Voldoende geraspte mozzarella
Voor de saus
- 1/2 cup Griekse yoghurt
- 2 eetlepels magere mayonaise
- Een scheut olijfolie
- 1 teentje geperste knoflook
- Mespunt zout
- Snufje zwarte peper gemalen
- 1 eetlepel honing
- Scheutje azijn
- Water zoveel als nodig
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snij de kipdijfilet in hele kleine blokjes.
-
Maak een papje van alle kruiden, de azijn, en de olijfolie.
-
Voeg de kip hier aan toe en meng goed.
-
Bak de kip gaar en rondom goudbruin en zet apart.
-
Bak de zoete aardappel friet in de oven zoals omschreven op de verpakking.
-
In de tussentijd snij je de ijsbergsla, de komkommer, en de tomaat (zonder pitjes).
-
Wanneer de friet klaar is neem je een grote ovenschaal en verspreid de friet gelijkmatig over de bodem.
-
Bedek dit met de stukjes kip. Verspreid de kip goed over de friet.
-
Bestrooi dan met een dekkende hoeveelheid geraspte mozzarella en zet weer even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
-
Maak in de tussentijd de saus.
Meng alle ingrediënten en voeg steeds een beetje water toe tot de saus voldoende vloeibaar is om te schenken. Stel de smaak eventueel wat bij. -
Haal de ovenschaal uit de oven en strooi er de ijsbergsla overheen. Doe hetzelfde met de tomaat en de komkommer.
-
Als laatste schenk je de saus er overheen en klaar!
De heerlijke Skinny Kapsalon kan op tafel.
Genieten zonder zorgen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties