Pasta Salade met Abrikozen en Pesto Dressing

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 09:52

Over dit recept...

Ik ben dol op eten, altijd en overal. Maar wanneer het heel warm is buiten heb ik toch meer trek in lichte maaltijden en veel fruit. Een pastasalade is dan een echte uitkomst. Het is zo klaar en het vult toch goed.
Ik maak ze in alle soorten, afhankelijk van wat ik in huis heb. Voor dit recept ben ik gegaan voor een combinatie van pasta met stukjes verse abrikozen, gepluisde kip, en een pesto dressing. Super lekker!


En zo maak je het...

 

Ingrediënten

  • 2 cups pasta (naar keuze)
  • 1 kipfilet gegrild en gepluisd 
  • Handvol kleine tomaatjes
  • Witte kaasblokjes (hoeveelheid naar wens)
  • 1 kleine sjalot gesnipperd
  • 1 grote abrikoos ik kleine blokjes
  • Bosje peterselie fijngesneden

 

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels pesto met basilicum
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1/2 theelepel honing
  • Een scheut water


Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar.
  2. Zet tussentijds alle andere ingrediënten klaar. Was en snij alles. 
  3. Maak ook vast de dressing. Voeg in een kommetje de pesto, de azijn, en de honing toe en meng dit. Voeg dan wat water toe zodat de dressing voldoende vloeibaar is. Proef dan weer even of er misschien wat zout bij moet.
  4. Wanneer de pasta klaar is giet je het water af en spoel het met koud water. Laat dan even uitlekken.
  5. In een grote kom doe je de pasta en voeg je alle andere ingrediënten behalve de dressing toe. Schep alles een aantal keren om tot het goed gemengd is.
  6. Als laatste doe je er de dressing bij en meng je alles nog een keer.
  7. Zet de pasta salade ongeveer een uur in de koelkast.

 

En klaar!

Je kunt nu lekker genieten van de Pasta salade met abrikozen en Pesto dressing. 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.