Over dit recept...
Dat we thuis dol op garnalen zijn is intussen geen geheim meer. Als het even kan komen ze op tafel. Zilvervliesrijst lusten we ook graag. Maar om het net wat spannender te maken verwerk ik simpele rijst graag tot iets nieuws. En als een pastaschotel kan, waarom dan geen rijstschotel. Zo kwam dit recept tot stand. Ik maakte de heerlijke romige garnalen en besloot het te combineren met rijst en mozzarella. Want zeg nu zelf, wat is een ovenschotel zonder gesmolten kaas!
Op naar het recept...
Ingrediënten
- 2 grote glazen zilvervliesrijst
- 200 gram Mexico melange (doperwten, mais, paprika)
- 2 handenvol zwarte olijven in plakjes
- 350 gram gezeefde tomaten
- 300 gram geraspte mozzarella
- 1 kg gamba's
- 4 teentjes geperste knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snufje cayennepeper
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 eetlepel witte azijn
- Een flinke scheut olijfolie
- 125 gram crème fraîche
- Handjevol verse peterselie fijngesneden
Bereidingswijze
- Kook de zilvervliesrijst met een beetje zout en een theelepel gemalen kurkuma gaar. Zet apart.
- In een hapjespan verwarm je de olijfolie.
- Doe er de gamba's, zout, knoflook, paprikapoeder, cayennepeper en de azijn bij. Bak de gamba's mooi roze tot het kookvocht grotendeels verdampt is.
- Voeg nu ook de Mexico melange, en de olijven toe en bak kort mee.
- Schenk er dan de gezeefde tomaten bij en doe de deksel op de pan. Breng het op zacht vuur aan de kook.
- Als laatste voeg je de crème fraîche toe en roer je dit goed er doorheen tot het volledig opgenomen is.
- Doe er nog een handje fijngesneden peterselie bij en schep nogmaals om. Controleer de smaak nog eens en stel eventueel bij.
- Verwarm de oven voor op 180 graden in grill stand.
- Neem een grote ovenschaal en verspreid de helft van de rijst over de bodem.
- Schep dan de gamba's over de rijst en verdeel het gelijkmatig over de rijst.
- Bestrooi het met een handvol geraspte mozzarella.
- Schep dan de tweede helft van de rijst over de gamba's en verspreid dit ook gelijkmatig over de hele schotel.
- Strooi er nu de rest van de mozzarella overheen. Het mag een flinke laag zijn.
- Zet de ovenschotel dan onder de warme grill en laat staan tot de kaas helemaal gesmolten is en hier en daar bruin kleurt.
- Haal het uit de oven en laat nog even 5 minuten staan.
En je rijstschotel met gamba's is klaar!
Een heerlijk gerecht, geniet ervan!
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties