Over dit recept...
Op sommige dagen heb ik gewoon behoefte aan wat troost en comfort. Hoe fijn is het dan om lekker van een bordje Curry met rijst te smullen.
Dat is ook het fijne van Curry want je kunt het op zoveel manieren klaar maken. Omdat het best warm buiten was ging ik voor een lichte Curry met vis en groenten.
Snel klaar, maar zeker niet minder lekker.
Dit is wat je nodig hebt voor dit bordje soulfood.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 700 gram witvis (bijv. panga of tilapia)
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel geperste knoflook
- 3 theelepels massala kruiden
- Snuf cayennepeper
- Een scheut olijfolie
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 eetlepel vloeibare boter
- 1 courgette in blokjes
- 1 rode puntpaprika in blokjes
- 1 tomaat in blokjes
- 125 ml tomato frito
- 250 ml plantaardige room
Bereidingswijze
- Snij de vis in blokjes en voeg er alle kruiden, de olijfolie, de boter, en de azijn bij.
- Mix het goed en laat het ongeveer 30 rusten.
- In een hapjespan doe je de vis, de ui, en de tomatenblokjes.
- Bak deze kort en voeg dan de tomato frito toe. Breng dit op zacht vuur aan de kook.
- Voeg dan ook de courgette en de paprika toe en schep goed om. Laat nog even pruttelen.
- Doe er als laatste de plantaardige room bij en meng alles nogmaals en laat weer even pruttelen.
- Proef de Curry en stel eventueel de smaak nog wat bij als dit nodig is.
- Laat de curry een minuut of 15 rusten en serveer dan bijvoorbeeld met rijst.
Een heerlijk kruidig recept voor de dagen dat je het net even nodig hebt.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties