Over dit recept...
Toen het de afgelopen dagen weer wat frisser was merkte ik dat mijn lichaam weer behoefte had aan comfortfood. Dat betekent voor mij meestal heel veel gesmolten kaas en romige smaken.
Perfect natuurlijk als je naar dit gerecht kijkt. Maar om er toch ook een voedzame waarde aan te geven heb ik spinazie toegevoegd. Dit bleek een heerlijk samen te gaan met de klassieke smaak.
Blijkbaar hadden ze er thuis ook enorm veel behoefte aan want er werd goed van gesmuld. Dit recept moest ik dus met jullie delen.
Zoals alle recepten, niets moeilijks….wel super lekker!
Dit is wat je nodig hebt…
Ingrediënten
Voor de pasta:
- 250 gram volkoren penne (of andere pasta naar keuze)
- Een snufje zout
- Een scheutje olijfolie
Voor de saus:
- 60 gram boter
- 50 gram bloem
- 750 ml melk
- 150 gram geraspte jonge kaas
- 100 gram geraspte mozzarella
- 100 gram babyspinazie
- 1 theelepel zout
- Snufje cayennepeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel nootmuskaat (gemalen)
Voor de topping:
- 40 gram broodkruim (panko)
- 30 gram boter
- Mespuntje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kook de pasta gaar met een snufje zout volgens de instructies op de verpakking.
- Wanneer de pasta al dente is giet je het water af en voeg je een scheutje olijfolie toe zodat de pasta soepel blijft en niet aan elkaar plakt.
- Meng alle ingrediënten voor de topping en zet apart.
- Om de saus te maken neem je een grote pan meng je de boter en de bloem tot een papje.
- Voeg een derde van de melk toe en meng tot het bloempapje opgelost is. Voeg dan de resterende melk toe en de spinazie.
- Doe er de kruiden en het zout bij.
- Breng al roerend op zacht vuur aan de kook tot het wat dikker wordt. Trek op de achterkant van de lepel waarmee je roert een streep. Als de streep blijft staan en de saus niet terugloopt is het dik genoeg.
- Haal de saus van het vuur en doe er de geraspte kazen bij. Roer dit door de saus heen. Stel de smaak eventueel bij met wat zout.
- In een grote ovenschaal schep je de pasta over.
- Giet de saus over de pasta en schep hier en daar om met een lepel zodat de saus zich goed verspreidt over de hele oppervlakte van de ovenschaal.
- Strooi de topping over de pasta heen.
- Zet de ovenschotel in de oven en bak ongeveer 25 minuten, of tot de topping mooi goudbruin kleurt.
- Haal de ovenschotel uit de oven en laat 5 minuten rusten.
En je Mac and Cheese met Spinazie is klaar om geserveerd te worden.
Geniet ervan.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties