Over dit recept...
Pasta maakt alles goed! Zo zie ik dat in elk geval. Het is niet alleen makkelijk en snel te bereiden, maar ook heerlijk als comfortfood, en ook nog eens super veelzijdig.
Ik maak het dan ook zeer regelmatig. Deze pasta met pesto en kip is er één van. Met weinig ingrediënten staat er dan toch een heerlijke pasta op tafel. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf pesto te maken. Dat heb ik in dit recept niet gedaan en ben gegaan voor een verse winkelvariant. Ook prima toch? Maar op naar het recept.
Dit is wat je nodig hebt…
Ingrediënten
- 250 gram tagliatelle
- 3 kipfilets in blokjes
- 250 gram verse pesto
- 500 ml plantaardige room
- cherrytomaatjes
- 1,5 theelepel zout
- Een scheutje olijfolie
- Een scheutje witte azijn
- 3 teentjes geperste knoflook
- Een snufje cayennepeper
Bereidingswijze
- Reinig de kipfilets en snijd ze in blokjes.
- In een hapjespan voeg je de kipfiletblokjes, de azijn, de olijfolie, het zout, en de andere kruiden toe. Doe er ook 3 eetlepels van de pesto bij.
- Meng goed en laat de kip ongeveer 20 minuten rusten.
- Zet dan op het vuur en bak de kip rondom lichtbruin.
- Voeg dan de overige pesto toe en de plantaardige room. Roer dit goed en breng op zacht vuur aan de kook tot de kip van binnen gaar is.
- Snij de tomaatjes door midden en voeg ze aan de saus toe. Laat nog even pruttelen.
- Kook tussentijds de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Ik voeg zelf altijd een snuf zout en een scheutje olijfolie aan het kookwater toe.
- Wanneer de pasta klaar is bewaar je ongeveer 200 ml van het kookvocht. Giet het overige water af.
- De kip in pesto roomsaus is nu ook klaar. Voeg de pasta beetje bij beetje hieraan toe en meng steeds.
- Voeg het beetje bewaarde kookvocht ook toe.
- Wanneer de pasta en de saus goed gemengd zijn serveer je de pasta het liefst direct.
Schep de pasta op in een mooi pastabord en voeg nog wat tomaatjes bovenop toe ter decoratie.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties