Over dit recept...
Het gebeurt weleens dat ik aan het eind van de week toch nog wat left over ingrediënten heb. Los gezien kun je er weinig mee en heb je de neiging om het weg te gooien. Niet doen! Ook hier kun je nog iets lekkers van maken.
Neem bijvoorbeeld deze heerlijke roerbakrijst. Ik had nog best wat rijst over en toen ik dit combineerde met de andere ingrediënten had ik ineens weer een volle pan met iets nieuws. We hebben er ontzettend van gesmuld. Hoe zonde zou dat geweest zijn als ik het weggegooid had.
Kijk naar wat jij aan het eind van de week over hebt en maak er iets nieuws van. Dat kan elke keer weer iets anders zijn.
Voor deze roerbakrijst heb ik het volgende gebruikt...
Ingrediënten
- Overgebleven rijst
- 1 courgette
- 2 stengels bos ui
- 1 chorizo worst
- 1 kommetje mexico melange (diepvries)
- Een paar stukjes (gemarineerde) kipfilet
- Zout naar wens
- Knoflook vers of poeder naar wens
- Snufje cayennepeper naar wens
- Scheut olijfolie om in de roerbakken
- 1/2 gesnipperde ui
Bereidingswijze
- Snij al je ingrediënten voor.
- Bak als eerste de kip gaar in de olijfolie en breek het in kleine stukjes terwijl je het bakt.
- Voeg dan de gesnipperde ui en de gesneden chorizo toe. Bak tot de chorizo mooi helder rood kleurt Dit doe je allemaal op hoog vuur.
- Doe er dan de gesneden courgette bij. Bak kort mee, want het lekkerst is het als de courgette nog een klein beetje knapperig zijn.
- Voeg dan in kleine beetjes per keer de rijst toe en roer steeds om. Voeg eventueel wat zout, knoflook, en peper toe als je dit nodig vindt.
- Dan voeg je de mexico melange bevroren toe en blijf je alles omroeren op hoog vuur.
- Als laatste doe je er de gesneden bos ui bij.
- En je roerbakrijst is klaar!
Serveer het met wat rauwkost of een salade en voilá...
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties