Over dit recept...
Als ik aan de herfst denk, denk ik aan pompoensoep. Dit is echt een van mijn lievelingssoepjes. Deze soep is zacht zoet van smaak door de pompoen en de wortel. Maar er zit een geheim ingrediënt in dat zorgt voor een beetje pit. Er gaat namelijk ook verse gember in!
De gember geeft een subtiele verrassende smaak aan de soep. Ook als je niet van gember houdt is het prima te doen. Je kunt bijvoorbeeld de helft van de hoeveelheid gebruiken. Maar als je het echt niet lust kun je het ook helemaal weglaten en nog steeds genieten van een heerlijke herfst soep.
Wat heb je nog meer nodig voor dit recept?
Ingrediënten
- 2 flespompoenen
- 4 winterwortels
- 1 ui
- 6 teentjes knoflook
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- Scheut olijfolie
- 1,5 liter water
- 2 bouillonblokjes (kip of groente)
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout naar wens
- Snuf cayennepeper (voor de balans)
- Optioneel: 2 eetlepels gembersiroop
- Creme fraîche
- Een paar takjes peterselie ( grof gesneden)
- Geroosterde pompoenpitten ter decoratie
Bereidingswijze
- Was en snij alle groenten grof.
- In een soeppan verhit je een goede scheut olijfolie en bak je de gesneden ui en de bouillonblokjes kort tot de ui er glazig uitziet.
- Voeg dan de andere groenten erbij en bak een minuut of 3 mee terwijl je alles steeds omschept.
- Voeg 1,5 liter gekookt water (uit de waterkoker) toe en kook de groenten gaar en lekker zacht.
- Pak de staafmixer erbij en maal alle groenten tot een gladde soep. Als de soep iets te dik is voeg je nog wat gekookt water toe.
- Kruid de soep nu met de korianderpoeder, komijnpoeder, en de gemalen gember. Breng op zacht vuur aan de kook.
- Breng de soep eventueel nog op smaak met wat zout en voeg er de gembersiroop bij. Roer nog even goed om.
- Schep de soep op in mooie kommetjes en voeg een beetje crème fraîche toe.
- Ter decoratie strooi je er wat gesneden peterselie en pompoenpitten overheen.
En voilá, de heerlijke wortel - pompoen soep met een vleugje gember is klaar om op te dienen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties