Tonijn Pizza Rolletjes

Gepubliceerd op 8 november 2020 om 14:12

Over dit recept...

We zijn thuis gek op alles wat met pizza te maken heeft. Met dit recept hebben we gewoon weer een nieuwe variant gevonden.

Ik heb zelf deeg gemaakt, maar tegenwoordig kun je natuurlijk ook prima deeg uit de winkel gebruiken. Wil je het toch zelf maken dan kun je dit ook van te voren doen en direct na de eerste rijs invriezen. Op de dag zelf ontdooi je het deeg en ga je verder met de opmaak en de tweede rijs. Met deze pizza rolletjes maak je gegarandeerd succes thuis.


Wat je hiervoor nodig hebt?

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 500 gram tarwemeel
  • 7 gram droge instant gist
  • 15 gram suiker
  • 8 gram zout
  • 75 ml plantaardige olie
  • 300 ml water
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje cayennepeper voor de balans


Voor de vulling

  • 2 kleine blikjes tonijn
  • Scheutje olijfolie
  • Snufje zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Tomatensaus
  • Pizzakruiden
  • Geraspte mozzarella 
  • Een paar takjes gesneden peterselie ter decoratie
  • 1 ei

 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed met een deeghaak tot een glad en flexibel deeg. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Kneed het deeg nog even met de hand en maak er een bolvorm van.
  2. Vet een andere kom in met olijfolie en doe het deeg hierin. Dek af met plastic folie. Zoek een warm plekje en zet de kom hier gedurende een uur apart. Dit zorgt ervoor dat het deeg rijst en verdubbelt in omvang.
  3. Laat de tonijn uitlekken en pluis het met een vork. Bak de tonijn met een scheutje olijfolie, een snufje zout, paprikapoeder, en knoflookpoeder.
  4. Een uur later neem je het verdubbelde deeg en leg je dit op een met meel bestoven oppervlak.
  5. Kneed alle lucht er uit en rol het deeg uit tot een grote rechthoek.
  6. Verspreid hier voldoende tomatensaus overheen en strooi er wat pizzakruiden overheen.
  7. Verspreid de tonijn hier ook overheen en bestrooi met de geraspte mozzarella.
  8. Rol het deeg op tot een lange rol en snij in ongeveer 9 rolletjes.
  9. Plaats de rolletjes in een ovenschaal.
  10. Dek de rolletjes weer af en laat ze nog een keer op een warme plek 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden (alleen onderzijde). 
  11. Als de rolletjes weer wat gerezen zijn bestrijk je ze met de geklutste eidooier. Dit doe je met een bak kwast.
  12. Bak de broodjes in ongeveer 25-30 minuten af tot ze mooi goudbruin zijn.
  13. Maak ze af met wat fijngesneden peterselie.

 

Serveer ze met een heerlijke soep of frisse salade, en klaar.

 

Eet smakelijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.