Gegrilde Aardappels met Kaas en Bacon

Gepubliceerd op 8 december 2020 om 21:46

Over dit recept...

Aardappeltje anders! Dat is een goede omschrijving voor dit recept. Super makkelijk, super lekker, en super snel. In een handomdraai maak je van de gewone pieper een eye catcher en ultieme comfort food. Ik heb als vulling gekozen voor mozzarella en ontbijtspek. Maar dit kun je natuurlijk makkelijk vervangen voor een andere kaassoort, en kalkoenbacon.

Ik serveer de aardappels op een bedje van groenten in de winter, en als bijgerecht bij de BBQ in de zomer. Smullen! 

 

Wat heb je nodig?

 

Ingrediënten

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180º C grill stand.
  2. Kook de aardappelen met schil gaar. Voeg een theelepel grof zeezout aan het water toe.
  3. Snij in de tussentijd de plakjes kaas en het ontbijtspek in kleinere rechthoekjes.
  4. Giet de aardappelen af en laat ze 10 minuten afkoelen.
  5. Maak sneden in de aardappelen, maar snij niet helemaal door. Je krijgt dan vakjes waar je om en om kaas en ontbijtspek in steekt. Maak eventueel gebruik van houten prikkers om de aardappel bij elkaar te houden.
  6. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en leg hier de aardappelen naast elkaar. 
  7. Strooi er wat knoflookpoeder overheen en besprenkel met de olijfolie.
  8. Zet de aardappelen in de oven tot de kaas gesmolten is, en de bacon mooi goudbruin en knapperig.
  9. Haal de aardappelen weer uit de oven en strooi er wat fijngesneden bieslook overheen.

 

Je aardappeltje anders is klaar om te serveren.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.