Kabeljauwfilet met tomaat en paprika

Gepubliceerd op 23 december 2020 om 07:36

Over dit recept...

Een feestelijk visje op tafel...
Dat kan natuurlijk ook prima met de feestdagen, of elke andere dag.

Deze kabeljauwfilets onder een dekentje van tomaat en paprika zien er niet alleen geweldig uit, maar smaken ook hemels.

Het fijne van dit gerecht is dat je er weinig ingrediënten voor nodig hebt. De kabeljauwfilets gaan heerlijk samen met aardappelpuree, of gebakken aardappeltjes.

Aan de slag...

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 kabeljauwfilets
  • 1 blikje gepelde tomaten in blokjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder 
  • Snufje cayennepeper
  • Scheutje azijn
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • Olijven
  • Peterselie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht stand.
  2. Kruid de kabeljauwfilets met het zout, de knoflookpoeder, de cayennepeper, de zijn, en de olijfolie. Zet even opzij.
  3. Snij de ui en de paprika's in reepjes. Verwarm ondertussen een eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de geperste knoflook.
  4. Voeg dan de paprikareepjes toe en bak een minuut of 2 mee. 
  5. Schenk er dan de gepelde tomatenblokjes bij, en verkruimel het bouillonblokje.
  6. Roer goed door en breng alles op zacht vuur aan de kook.
  7. Leg de kabeljauwfilets naast elkaar in een ovenschaal.
  8. Wanneer de saus zacht begint te pruttelen haal je het van het vuur en schenk je het over de kabeljauwfilets.
  9. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie. Zorg dat de randjes goed dicht zijn.
  10. Stoom de vis in de oven in 30-35 minuten gaar.
  11. Verwijder dan de folie en verspreid wat olijven over de schaal. Zet de ovenschaal terug in de oven en pas de oven aan naar grill stand.
  12. Laat de kabeljauwfilets nog 15 minuten staan en klaar.
  13. Strooi er nog wat fijngesneden peterselie overheen en dien het direct op.

 

Geniet er van.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.