Over dit recept...
Ik ben dol op deze combinatie. En dan te bedenken dat ik vroeger niets moest hebben van rozemarijn. Dat is inmiddels meer dan goedgekomen.
Deze kippenpootjes met heeeeel veel knoflook en rozemarijn is een echte hit thuis. Een best zomers gerecht, maar wij eten het gerust het hele jaar door.
Ik serveer de kip graag met rijst en courgette. Maar dit kun je naar wens aanpassen.
Wat heb je hiervoor nodig?
Ingrediënten
Voor 5 personen
- 10 drumsticks
- 100 ml olijfolie
- 3 eetlepels witte wijn azijn
- 4 theelepels zout
- 6 teentjes geperste knoflook
- 4 eetlepels vloeibare boter
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels Marrakech kruiden
- 7 kleine aardappeltjes met schil
- Teentjes van 1 bol knoflook
- Ongeveer 6 kleine takjes rozemarijn
- 1 theelepel grof zeezout voor de aardappeltjes
- 1/2 citroen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht stand
- Bekleed een grote bakplaat met een vel aluminiumfolie, en daar bovenop bakpapier.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade van de kip. Vanaf de olijfolie tot en met de Marrakech kruiden. Roer goed tot een gladde saus.
- Reinig de kippenpoten en prik er met een scherp mesje gaatjes in zodat de marinade goed in kan trekken.
- Leg de kip op de bakplaat en schenk er de marinade overheen. Masseer het in met de hand.
- Snij dan de aardappeltjes in parten en verspreid ze over de bakplaat.
- Schil de knoflookteentjes van de bol knoflook en leg ze hier en daar tussen de kip en de aardappelpartjes.
- Verdeel als laatste de takjes rozemarijn over de bakplaat.
- Dek de bakplaat dan af met aluminiumfolie en vouw de randjes goed dicht.
- Zet de bakplaat in de oven en stoom de kip in ongeveer 45 minuten gaar.
- Verwijder dan de folie en de takjes rozemarijn.
- Zet de oven nu op 190 graden grill stand en kleur de kippenpootjes goudbruin. Draai ze af en toe om zodat alle kanten kleuren.
De kip is klaar!
Voeg ter decoratie wat citroenpartjes en verse takjes rozemarijn toe en serveer.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties