Kalfshaas Asperge Rolletjes

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 17:38

Over dit recept...

Nu de temperatuur weer iets aangenamer wordt lijkt de lente in zicht.
Dat betekent weer tijd voor heerlijke salades, en lichte maaltijden.

Misschien loop ik wat op de zaken vooruit, maar als echt lentekind kan ik hier echt naar uitkijken.

Om vast in de stemming te komen maakte ik deze heerlijke Kalfshaas Asperge Rolletjes. Dit mocht ik weer doen in samenwerking met Peter’s Farm®. Hier wordt op verantwoorde wijze premium kalfsvlees geproduceerd waarvan je de herkomst kunt tracerenIk koos dit keer voor een super malse kalfshaas.

Dit in combinatie met knapperige aspergetips en paprika. Ik heb een simpele maar o zo lekker marinade gemaakt voor de kalfshaas. Het resultaat?
Een heerlijk en lentewaardig gerecht waar je zeker weten van zult genieten. 

Dit is wat je nodig hebt…

 

Ingrediënten

  • 900 gram kalfshaas
  • 50 ml olijfolie
  • 4 eetlepels witte wijn azijn
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels zout
  • 4 tenen geperste knoflook
  • 200 gram aspergetips
  • ½ rode paprika in reepjes
  • ½ gele paprika in reepjes
  • 1 eetlepel vloeibare boter

 

Bereidingswijze

  1. Neem de kalfshaas en snij met een scherp mes over de lengte van de haas dunne lange filets
    Leg de filets in een grote kom.
  2. Meng apart de olijfolie, met de azijn, en de andere kruiden en roer dit goed tot je een gladde marinade hebt.
  3. Giet de marinade bij de kalfshaas filets en meng dit samen gewoon met de hand. Je masseert eigenlijk de marinade in het vlees. Zet dit een half uur apart.
  4. In de tussentijd was en snij je de groenten. Leg ze vast klaar op een grote snijplank.
  5. Pak de kalfshaas filets er weer bij en halveer ze zodat je lapjes krijgt van ongeveer 10 cm lang.
    In het midden van elk lapje leg je een paar aspergetips en wat reepjes paprika. Rol de lapjes op en prik de uiteindes vast met een tandenstoker.
  6. Wanneer je dit gedaan hebt verwarm je een grillpan op hoog vuur. Met een kwastje breng je wat van de vloeibare boter aan over de bodem van de pan.
  7. Wanneer de pan goed heet is leg je de rolletjes erin. Ongeveer 6 stuks per keer.
  8. Laat de rolletjes ongeveer 2-3 minuten liggen zonder om te draaien. Je krijgt dan mooie grill strepen in het vlees en het heeft de tijd om te garen. Draai de rolletjes dan om tot alle kanten van het rolletje er ook zo uitzien.

 

Je Kalfshaas Asperge Rolletjes zijn klaar.
Serveer bijvoorbeeld met wat zilvervliesrijst en een frisse salade.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.