Over dit recept...
Zoete aardappels! Ik heb ze altijd in huis en maak er werkelijk van alles van.
Van friet, en cake, tot aan deze heerlijke soep toe.
Er zitten lekker veel vitamientjes in en het is heerlijk als bijvoorbeeld voorgerecht of lunch. En de volgende dag smaakt het stiekem nóg veel lekkerder.
Als je een liefhebber bent moet je dit recept zeker eens proberen.
Dit is wat je nodig hebt voor ongeveer 5-6 porties.
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 2 grote winterpenen
- 2 uien gesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes
- 4 tenen knoflook gesnipperd
- 2 groentebouillonblokjes
- Scheut olijfolie
- 1 liter water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chili flakes
- Peterselie (optioneel)
Bereidingswijze
- Was alle groenten en snijd de zoete aardappel, de paprika, en de winterpenen grof.
- Snipper de ui en de knoflook.
- In een diepe pan voeg je een scheut olijfolie, de knoflook, en de uien toe. Fruit dit een minuut of 2.
- Doe er dan de groenten bij en bak ze ongeveer 5 minuten mee terwijl je alles omschept.
- Giet het water erbij en verkruimel er de bouillonblokjes ook doorheen. Roer even en dek de pan af. Kook de groenten op zacht vuur gaar. Prik na een minuut of 25 even met een vork om dit te controleren.
- Met een staafmixer pureer je de groenten tot een gladde soep zonder stukjes.
- Voeg dan het zout, de komijnpoeder, en de chili flakes toe en laat nog een minuut of 10 pruttelen. Proef even om te kijken of de smaak naar wens is en stel eventueel wat bij.
De soep is klaar.
Schep op in gezellige kommetjes en strooi er eventueel wat fijngesneden peterselie overheen ter decoratie.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties