Sticky Honing Knoflook Kipkluifjes

Gepubliceerd op 21 april 2021 om 07:00

Over dit recept...

Dit is een recept voor de kluivers onder ons.
Hoor jij hier bij? Dan mogen deze heerlijke smeuïge kipkluifjes in een marinade van honing en knoflook zeker niet op tafel ontbreken.

Je zult zeker weten punten scoren als je deze maakt.
Lekker bij het avondeten maar natuurlijk ook voor op de borrelplank. Door de kipkluifjes een dag van te voren al te marineren trekken de smaken optimaal in. Lukt dit niet? Marineer ze dan minimaal 2 uur van te voren.


Aan de slag!
Dit is wat je nodig hebt voor 4 personen.

 

Ingrediënten

  • 1 kg kipkluifjes
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels vloeibare boter
  • 3 theelepels zout
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 8 tenen geperste knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • Optioneel ter decoratie: sesamzaadjes en fijngesneden peterselie.



Bereidingswijze

  1. In een maatbeker meng je alle ingrediënten voor de marinade (alles op de lijst behalve de kip).
  2. Maak de kipkluifjes schoon en prik er met een scherp mesje gaatjes in zodat de marinade extra goed intrekt.
  3. Doe de kipkluifjes in een grote kom en schenk er 2/3 van de marinade bij.
  4. Schep de kipkluifjes en de marinade goed om met een lepel, of gewoon met de hand.
  5. Dek de kom af met plastic folie en zet minimaal 2 uur, of het liefst 1 dag van te voren in de koelkast. Doe dit ook met de overgebleven marinade.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en grill stand.
  7. Pak de kipkluifjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat naast elkaar.
  8. Schuif de bakplaat de oven in en bak ze in eerste instantie ongeveer 20 minuten gaar.
  9. Zet de oven nu alleen op grill stand.
  10. Neem dan de overgebleven marinade er weer bij, en een rubberen keukenkwast. Bestrijk de kipkluifjes aan alle kanten met wat marinade en zet weer terug in de oven voor nog ongeveer 20-25 minuten.
  11. Bestrijk ze om de 5-10 minuten opnieuw met de marinade en draai ze ook steeds om zodat alle kanten kunnen kleuren. Je ziet dat er nu een lekkere sticky laag van de marinade ontstaat.
  12. Haal de kipkluifjes dan uit de oven en laat ze ongeveer 10 minuten afkoelen. Bewaar het kookvocht van de marinade.
  13. Leg de kipkluifjes op een mooie schaal en bestrijk ze nogmaals met wat van de opgevangen marinade tot ze mooi glimmen.
  14. Bestrooi ze eventueel met wat sesamzaadjes en fijngesneden peterselie en serveer.

 

Wedden dat ze in de smaak vallen?

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.