Over dit recept...
Zullen we het maar niet hebben over die heerlijke warme zonnestralen die maar uitblijven?
Wat verlang ik er weer naar om de BBQ aan te steken en lekker te genieten. Toekomstmuziek?
Laat het je niet ervan weerhouden om deze heerlijke kipspiesjes te maken.
Wist je dat als je een goede (gietijzeren) grillpan hebt je al een heel eind komt?
Zo maakte ik deze ook en wat waren ze lekker. Super mals en met die geweldige grill strepen over het vlees. Zo goed als echt!
Aan de slag!
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 3 eetlepels chilisaus
- Satéstokjes
- Optioneel: fijngesneden peterselie en citroenpartjes
Bereidingswijze
- Snij de kipfilets in lange repen van ongeveer 2 cm dik.
- In een grote kom voeg je de kipfilet en alle ingrediënten van de marinade toe. Meng goed door elkaar en laat ongeveer 30 minuten staan zodat de smaak van de kruiden goed intrekt.
- Rijg dan de repen kipfilet aan de satéstokjes.
- Verwarm een (gietijzeren) grillpan op hoog vuur en breng met een keukenkwastje een dun laagje boter aan op de bodem en over de strepen.
- Wanneer de pan goed heet is leg je de spiesjes er in. Ongeveer 4/5 per keer als je pan groot genoeg is. Vergeet de pan tussen de porties door niet steeds in te vetten met wat boter.
- Laat de spiesjes zeker 2 a 3 minuten liggen zonder te verplaatsen. Zo krijg je de mooie grillstrepen.
- Draai dan de spiesjes steeds op de kant die nog niet gebakken is.
- Wanneer alle kanten mooi gekleurd zijn leg je de spiesjes leuk op een grote schaal.
- Maak eventueel af met wat fijngesneden peterselie en wat citroenpartjes, en smullen maar!
Ik serveerde de spiesjes met ovengebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties