Lasagne Taart

Gepubliceerd op 7 juni 2021 om 09:51

Over dit recept...

Hou jij van lasagne? Dan is dit zeker een leuke en lekkere variant op de traditionele versie. Met wat andere ingrediënten en opbouw ziet het er weer net even anders uit.
Daarbij staat deze lasagne taart super mooi op tafel.

Serveer het met een heerlijke salade en je bent klaar.
Liever vegetarisch? Kan prima!
Je kunt een vleesvervanger gebruiken of linzen.

Op naar het recept!


Ingrediënten

  • 500 gram lasagne vellen
  • 200 gram verse spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 675 gram bolognese saus
  • 300 gram geraspte mozzarella 
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 1 kleine gesnipperde sjalot
  • 1 teentje knoflook geperst

 

Bereidingswijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand.
  2. In een grote hapjespan verwarm je de olijfolie. Doe hier de gesnipperde sjalot in en fruit een paar minuten op medium hoog vuur.
  3. Voeg dan het gehakt, zout, knoflookpoeder, en cayennepeper toe en bak het gehakt mooi bruin en tot al het vocht verdampt is.
  4. Doe er dan de bolognese saus bij en en breng op zacht vuur aan de kook. Wanneer de saus pruttelt zet je het vuur af en laat je de saus afgedekt even rusten.
  5. In een andere pan verwarm je 1 eetlepel olijfolie en doe je de geperste knoflook erbij. Bak kort en voeg dan de spinazie erbij.
  6. Doe dit tot de spinazie geslonken is en voeg dan ook de ricotta toe. Op zacht vuur roer je de ricotta tot het helemaal oplost en romig wordt. Proef en stel je smaak eventueel wat bij met een snufje zout als je dit nodig vindt.
  7. Kook de lasagne vellen net niet gaar, maar wel flexibel.
  8. Neem een springvorm van 24 cm en bekleed de bodem met een vel bakpapier.
  9. Leg dan de lasagne vellen over de hele bodem van de vorm en bekleed ook de zijkanten met de vellen. Je maakt als het ware een taartbodem met opstaande randen.
  10. Verdeel dan wat lepels van de gehaktsaus over de bodem en leg er weer vellen van de lasagne overheen.
  11. Verspreid nu een laagje van de spinazie ricotta saus en leg ook daar weer een laag van de lasagne vellen overheen.
  12. Bouw de taart zo helemaal op tot aan de rand van de vorm of tot alle ingrediënten op zijn. Eindig wel met de gehaktsaus.
  13. Als laatste verspreid je de geraspte mozzarella over de bovenkant van de taart. Er mag lekker veel kaas op.
  14. Zet de springvorm dan in de oven en bak tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
  15. Haal de lasagne taart uit de oven en laat ongeveer 10 minuten rusten.
  16. Verwijder dan de ring van de springvorm en verplaats de taart voorzichtig naar een mooi groot bord.

 

Serveer met een frisse salade en snij er mooie punten uit.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.