Over dit recept...
Ok, ik moet iets bekennen...
Ik heb nu voor het eerst pas gnocchi gegeten. Ik zie al zoveel jaren de lekkerste recepten voorbij komen. En toch kwam het er maar niet van om ze zelf eens te maken.
Tot aan nu!
En ik ben verkocht! Wat een heerlijke pastasoort. Zo zacht en romig in deze pesto roomsaus met Parmezaanse kaas. Wat hebben we ervan genoten.
Dus twijfel jij nog? Niet doen! Ik weet zeker dat je deze variant heerlijk zult vinden, en het is ook nog eens super snel klaar.
Ik serveerde de gnocchi met een heerlijk gegrilde zalmfilet.
Dit heb je ervoor nodig...
Ingrediënten
- 500 gram gnocchi
- 60 ml pesto
- 250 ml kookroom (plantaardig)
- 60 ml kippenbouillon (gekookt water met 1/4 tablet)
- 2 teentjes geperste knoflook
- 45 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Snufje zout
- Een beetje extra Parmezaanse kaas
- Een paar takjes fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
- In een hapjespan doe je de pesto, de kookroom, de bouillon, en de knoflook. Breng dit op een zacht vuurtje aan de kook.
- Voeg dan de gnocchi toe en kook in de saus gaar. Je zult merken dat de saus wat dikker wordt door het zetmeel van de gnocchi.
- Wanneer de gnocchi gaar is voeg je de Parmezaanse kaas toe en roer dit er goed doorheen. Als je vind dat de saus te dik is, voeg dan nog wat bouillon toe.
- Proef of de smaak in balans is en voeg eventueel een snufje zout toe.
- Serveer de gnocchi direct. Rasp er ter decoratie nog wat Parmezaanse kaas overheen en strooi er wat van de fijngesneden peterselie over.
Serveer de gnocchi met bijvoorbeeld een gegrilde zalmfilet of anders naar wens.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties