Over dit recept...
Heb jij enig idee hoeveel verschillende pasta recepten er zijn?
Zoveel soorten en maten. Van bekende en traditionele versies tot volledig freestylend zoals dit recept.
Pasta moet daarom wel een van de meest veelzijdige ingrediënten zijn in de keuken. Ik heb het altijd in huis.
Deze keer deel ik een volkoren fusilli in romige saus met kip en paprika met jullie. Een recept dat spontaan tot stand kwam toen ik in de koelkast keek. En lekker dat het was!
Dus daar gaan we...
Ingrediënten
- 300 gram volkoren fusilli
- 2 kipfilets in kleine blokjes gesneden
- 1 1/2 theelepel zout
- 2 theelepels knoflookpoeder
- Een snufje cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- Een scheut olijfolie
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 1 gesnipperde ui
- 300 gram paprikareepjes
- 2 eetlepels tomaten tapenade
- 250 ml plantaardige room
- Een handvol gesneden olijven (groen en zwart)
Bereidingswijze
- In een grote pan breng je water aan de kook met een scheutje olijfolie en een theelepel zout.
- Snijd de kip in kleine blokjes en meng er de kruiden door, samen met de gesnipperde ui.
- Voeg de tapenade, olijfolie, en de witte wijn azijn toe en meng goed.
- Bak de kip gaar en lichtbruin en doe er dan ook de paprikareepjes bij. Roerbak ongeveer een minuut.
- Giet de room bij de kip en breng al roerend op zacht vuur aan de kook. De saus zal iets indikken. Proef en stel eventueel de smaak bij met wat meer van de gebruikte kruiden.
- Zet het vuur uit en dek de pan af.
- Wanneer het water kookt giet je er voorzichtig de pasta in en kook deze volgens de instructies op de verpakking beetgaar.
- Wanneer de pasta beetgaar is giet je het water af.
- Schep de pasta in beetjes bij de kip en roomsaus en roer steeds om.
- Wanneer alles gemengd is dek je de pan weer af en laat je het een minuut of 5 rusten zodat de pasta de saus op kan nemen.
- Serveer dan op een mooi bord en strooi er wat van de gesneden olijven overheen.
Een heerlijke pasta, in een handomdraai.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties