Over dit recept...
Onlangs ontving ik weer een mooi pakket met premium kalfsvlees van Peter’s Farm.
En of ik daar raad mee weet!
Mooi vlees van duurzame oorsprong, hier lees je meer over op de website.
Direct kreeg ik wat leuke ideeën die ik in dit recept met je wil delen.
Want heb je wel eens gehaktpasteitjes gegeten?
Nee, niet pasteitjes met een gehakt vulling…maar een omhulsel van gehakt met daarin smeuïge mozzarella en tapenade van gedroogde tomaat.
Zeker niet ingewikkeld om te maken, maar wel ontzettend lekker!
Heb je al trek?
Aan de slag!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kilo kalfsgehakt
- ½ witte ui in grove stukken
- 8 eetlepels paneermeel (voor gehakt)
- Handvol peterselie
- 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 1/2 theelepel zout
- 1 1/2 theelepel paprikapoeder
- Snufje cayennepeper
- 2 rauwe eieren
- Mozzarella bolletjes (1 pakje)
- Rode tapenade (1 potje)
- Kommetje met voldoende paneermeel voor de pasteitjes
- Voldoende boter om in te bakken.
Bereidingswijze
- In keukenmachine doe je het gehakt samen met de gesnipperde ui, de kruiden, de paneermeel, en de 2 rauwe eieren. Maal dit samen fijn.
- Kneed alles met de hand door elkaar en maak een bol van het gehakt.
- Op een glad werkvlak leg je een vel bakpapier. Maak balletjes ter grootte van een golfbal en leg er het tweede vel bakpapier bovenop.
- Druk de balletjes met de hand zo plat mogelijk tussen de twee vellen bakpapier. Je krijgt dan een soort pannenkoekjes.
- Bestrijk alle oppervlaktes met een theelepel tapenade en leg er een bolletje mozzarella door midden gesneden bovenop.
- Vouw de randjes goed dicht en vorm de pasteitjes tot halve maantjes.
- Haal de pasteitjes door de paneermeel en leg apart op een grote schaal.
- In een hapjespan verwarm je voldoende boter tot het gesmolten is.
- Bak de helft van de pasteitjes gaar en goudbruin op medium vuur. Doe hetzelfde met de tweede helft.
- Laat ze uitlekken op een groot bord bekleed met keukenpapier.
Serveer de pasteitjes bijvoorbeeld met sperziebonen en gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties