Over dit recept...
Ken je ook die gerechten die binnen 30 minuten klaar zijn?
Deze kip in abrikozen koriander saus, en gegrilde groenten is hier een van. Klinkt geweldig toch? We weten allemaal dat we het liefst zo lekker mogelijk eten maar dat het wel in ons drukke schema moet passen.
Ik kan je vertellen dat het met dit gerecht helemaal gaat lukken. Ik maak normaal weinig gebruik van kant en klare sauzen. Maar deze is zoooo lekker!! Dus ik heb er standaard een pot van staan.
Ook aan de gegrilde groenten heb je weinig werk. Om over de rijst niet eens te spreken.
Met deze hoeveelheden heb ik voldoende voor twee keer. Nog een verdienste.
Maar genoeg....het is tijd voor het recept!
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 5 medium kipfilets in blokjes gesneden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Een mespunt cayennepeper
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/4 gesnipperde ui
- 1 pot Abrikozen Koriander saus
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1 rode puntpaprika
- 1 aubergine
- Een scheutje olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- Optioneel: Rijst naar keuze (ik heb volkoren basmati gebruikt)
- Een paar takjes gesnipperde peterselie ter decoratie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht/grill stand.
- Op een grote bakplaat leg je een vel bakpapier. Besprenkel deze met wat olijfolie, zout, en knoflookpoeder.
- Was de groenten en maak ze schoon. Halveer ze in de lengte en leg ze met de gesneden zijde op de bakplaat. Grill de groenten in ongeveer 20 minuten beetgaar (dus nog een beetje knapperig).
- In de tussentijd kruid je de kip met de olijfolie, de azijn, het zout, de knoflookpoeder, de paprikapoeder, en het snufje cayennepeper.
- Snipper de ui en voeg deze ook toe aan de kip.
- Laat de kip even rusten en bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie erin op hoog vuur en voeg de gemarineerde kip hieraan toe. Schroei de kip aan alle kanten dicht en zet het vuur dan op een laag pitje. Dek de pan af en laat de kip ongeveer 5 minuten gaar pruttelen.
- Neem dan het deksel weer van de pan en zet het vuur op medium. Bak de kip nu rondom mooi goudbruin tot het kookvocht verdampt is.
- Voeg er dan de abrikoos koriander saus aan toe en laat nog eens 10 minuten afgedekt pruttelen.
- Inmiddels zijn de groenten klaar. Snijd ze in grove repen en stel de smaak eventueel wat bij met zout en olijfolie.
- Ook de rijst is nu klaar. Vorm de rijst met een klein kommetje en draai het op een groot bord om.
- Schep er de groenten bij, en ook de kip.
- Maak eventueel af met wat gesnipperde peterselie, en voilá!
Een prachtig en smakelijk bordje met heerlijk eten. En dat in 30 minuten tijd.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties