Pompoen Risotto met Pittige Garnalen

Gepubliceerd op 16 februari 2022 om 07:00

Over dit recept...

Anything creamy and cheesy is my favorite!
En hoe...want deze romige pompoen risotto met pittige garnalen past perfect binnen dit profiel.
Het is letterlijk genieten bij elke hap. Het zachte en romige van de risotto in combinatie met het zoete en pittige van de garnalen is werkelijk hemels.
Je bent er even mee bezig, maar dan heb je ook wat. Het meeste werk zit namelijk in het bereiden van de risotto. Niet moeilijk, maar je krijgt er wel spierballen van. Je moet namelijk blijven roeren tot het klaar is om te voorkomen dat de rijst aan de bodem van de pan blijft plakken.

Uiteindelijk is het de moeite meer dan waard. Want tegen een perfecte romige risotto kan weinig op.

Lees snel het recept!

 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes geperst
  • 500 gram arborio rijst 
  • 160 gram pompoen in kleine blokjes
  • 1.9 liter kippenbouillon (kokend water + 3 bouillonblokjes)
  • 80 gram geraspte parmigiano kaas
  • Zout en peper naar wens

 

Voor de pittige garnalen:

  • 900 gram grote garnalen
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • Scheutje olijfolie
  • 1/2 eetlepel azijn
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  • Een paar takjes gesnipperde peterselie ter decoratie

 

Bereidingswijze

  1. Kook het water voor de bouillon en voeg de tabletten kipbouillon toe. Los deze al roerend op. Zet de bouillon even apart.
  2. In een hapjespan verwarm je de olijfolie.
  3. Voeg hier de gesnipperde ui aan toe en bak glazig. Doe er dan ook de geperste knoflook bij en bak nog even samen.
  4. Giet er de rijst en de pompoenblokjes bij en roerbak op zacht vuur ongeveer 3-4 minuten. Je roostert de rijst zo een beetje.
  5. Nu gaat er ongeveer 200 ml bouillon bij. Roer tegelijk met een houten lepel tot het verdampt is.
  6. Voeg dan steeds wat (ongeveer 200 ml) van de bouillon bij de rijst terwijl je nog steeds roert. Wanneer de rijst de bouillon volledig opgenomen heeft voeg je een volgend deel bouillon toe. Herhaal deze stappen al roerend tot de bouillon op is en de rijst beetgaar. De rijst is dan nog niet helemaal gaar.
  7. Voeg dan ook de geraspte kaas toe en blijf nog steeds roeren.
  8. De rijst is inmiddels gaar en heerlijk romig. Controleer de smaak en stel eventueel bij met wat zout en peper als dit nodig is. Dek af met de deksel en zet even opzij.
  9. Meng intussen de garnalen met alle andere ingrediënten behalve de peterselie.
  10. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg de garnalen toe.
  11. Bak deze mooi gaar en roze.
  12. Schep de risotto op een mooi bord en schep er de garnalen over.
  13. Maak af met de gesnipperde peterselie

 

Neem steeds een hapje van de risotto en de garnalen tegelijk, een bijzondere smaakbom.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.