Over dit recept...
Dit visje lust ik wel...
Wat is er nu lekkerder dan een gegrilde dorade?
Wij zijn er thuis dol op en iedereen krijgt dan ook zijn eigen visje.
Een van de weinige momenten dat het stil is aan tafel omdat iedereen het te druk heeft met genieten.
Dit recept gaat uit van bereiding in de oven, maar nu de temperaturen weer oplopen kun je het natuurlijk ook op de barbecue maken. Dat kan alleen maar nóg lekkerder worden.
Het geheim van dit lekkere visje zit in de marinade. Ik kies er daarom voor om de vis de avond van te voren al te kruiden en in de koelkast te laten rusten zodat het alle smaken op kan nemen.
Op naar het recept...
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 schoongemaakte dorades (maat naar wens)
- 200 ml olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 5 theelepels zout
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel geroosterde paprikapoeder
- 5 teentjes geperste knoflook
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel vloeibare boter
Optioneel:
- 1 citroen
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
-
Spoel de dorades nog eens goed na en maak met een scherp mesje insneden aan beide kanten. Dit geeft de marinade een goede ingang om in te trekken. Leg ze in een grote ovenschaal.
-
In een mengbeker voeg je alle ingrediënten voor de marinade toe en roer goed tot het egaal is.
- Schenk de helft marinade over de dorades terwijl je het met de hand in alle hoekjes en kiertjes van de vis masseert. Zorg ervoor dat je ook wat in de lege buikholte smeert.
- Draai de dorades dan om en herhaal dezelfde stappen met de rest van de marinade.
- Dek de ovenschaal goed af met plastic folie en zet weg in de koelkast voor minimaal 2 uur, en het liefst de avond voor gebruik.
- Wanneer het tijd is om de dorades te bereiden haal je ze uit de koelkast en terwijl ze op kamer temperatuur raken verwarm je de oven vast voor op 180 graden hete lucht stand.
- Verwijder de plastic folie en dek af met aluminium folie. Druk de randjes goed vast zodat er stoom kan ontstaan.
- Gaar de dorades in ongeveer 25 minuten en verwijder dan de folie weer.
- Zet de oven nu op 180 graden maar dan gril stand.
- Gril de dorades in ongeveer 10-15 minuten mooi goudbruin. Hou dit wel goed in de gaten, want je wil niet dat de dorades te donker kleuren.
- Wanneer de dorades klaar zijn haal je ze uit de oven en decoreer je ze met wat citroenschijfjes en wat fijngesneden peterselie.
- Serveer de dorades bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en een frisse salade, of groenten naar wens.
Zit je er al klaar voor?
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties