Rijst met Linzen en Gekarameliseerde Ui

Gepubliceerd op 6 juli 2022 om 06:30

Over dit recept...

Rijst is bij ons thuis niet weg te denken. Sowieso niet in de Kaapverdische keuken.
Het staat zeker om de dag wel op tafel. Daarom varieer ik graag met rijstrecepten zodat je er toch elke keer weer een andere draai aan kan geven.

In dit recept heb ik bijvoorbeeld linzen toegevoegd. Doordat je de rijst in een groentebouillon kookt krijgt het een extra lekkere smaak. En om het echt af te maken top je de rijst met gekarameliseerde ui. Wat een geweldige combinatie is dat!

So do you want to spice up your rice?
Probeer dan snel dit recept!

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 340 gram Sadri rijst (of Basmati) 
  • Scheutje olijfolie
  • 400 gram linzen uit blik 
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 1/2 liter groentebouillon (gekookt water met 2 groentebouillonblokjes) 
  • 2 witte uien in halve maantjes
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel honing
  • Een snufje kaneel
  • Evt. fijngesneden peterselie ter decoratie


Bereidingswijze

  1. In een hapjespan verwarm je een scheutje olijfolie en bak je de halve gesnipperde ui glazig. 

  2. Lek de linzen uit en spoel ze af. Voeg ze dan samen met de komijnpoeder toe aan de ui en bak even kort mee.
  3. Voeg ook de rijst toe en roer goed om.
  4. Schenk er dan de groentebouillon bij en breng op zacht vuur afgedekt aan de kook.
  5. Wanneer het water volledig opgenomen is en de rijst gaar is het klaar. Haal van het vuur en zet even apart zodat het kan rusten.
  6. In de tussentijd karameliseer je de uien (halve maantjes). Bak ze in een koekenpan met de honing, het zout, en de kaneel op zacht vuur. Het duurt ongeveer 20 minuten voor ze mooi bruin zijn. Blijf wel omscheppen zodat het niet aanbrand.
  7. Serveer de rijst dan in een mooie schaal en verspreid er de uien overheen. Maak eventueel af met wat fijngesneden peterselie.

 

Ik serveerde de rijst met gegrilde vis, maar kipfilet is ook lekker.

 

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.