Hartige Galette met Kip en Homemade Roomkaas

Gepubliceerd op 18 augustus 2022 om 10:04

Over dit recept...

Een scheutje azijn is de basis voor ieder gezond gerecht!

In ieder geval wel voor deze heerlijke Hartige Galette met Kip en Homemade Roomkaas. Want doordat ik een scheutje azijn heb gebruikt, had ik minder zout nodig. De azijnen van Tromp & Rueb zijn namelijk echte smaakmakers.

En wist je bijvoorbeeld dat vlees nét wat malser wordt wanneer je azijn toevoegt? Het zuur van de azijn verzacht namelijk het spierweefsel in het vlees. Ik gebruik om die reden altijd azijn bij het marineren.

Binnen het assortiment van Tromp & Rueb heb je een fijne keuze aan azijnsoorten. Afhankelijk van het gerecht dat je maakt kun je kiezen voor bijvoorbeeld een kruidenazijn, of zoals in dit geval een natuurazijn. Deze natuurazijn van Tromp & Rueb is op eikenhout gerijpt en daarom zachter van smaak dan standaard natuurazijn.

Ik heb niet alleen de kip op smaak gebracht met natuurazijn, maar het speelde ook een grote rol bij het maken van de vulling, dit is namelijk gemaakt met Homemade Roomkaas.

Benieuwd naar wat je nog meer nodig hebt voor deze heerlijke galette?

Op naar het recept…

 

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels natuurazijn van Tromp & Rueb
  • 1 eetlepel vloeibare boter

 

Overige ingrediënten:

  • 1 rol quiche en taartdeeg
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram Homemade Roomkaas
  • 4 gekleurde tomaten
  • 1 ei


Bereidingswijze

  1. Maak de kipfilets schoon en marineer de kip met alle bijhorende ingrediënten. Laat de kip ongeveer 15 minuten rusten.
  2. Verwarm dan een hapjespan en voeg de kip met marinade toe. Bak de kipfilets aan beide kanten lichtbruin en dek de pan af. Op zacht vuur stoom je de kipfilets in ongeveer 5 minuten van binnen gaar.
  3. Wanneer de kip bijna gaar is bak je het nog even door voor wat kleur. Haal de kip dan uit de pan en leg apart zodat het kan afkoelen.
  4. In de tussentijd roerbak je de spinazie in de zelfde pan als de kipfilets tot het helemaal geslonken is.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden onder en boven warmte.
  6. Giet de spinazie af in een vergiet en laat er zoveel mogelijk vocht uitlopen. Knijp er dan nog eens met de hand zoveel mogelijk vocht uit.
  7. Pluis de kip zo fijn mogelijk met twee vorken en zet opzij.
  8. Neem een taart- of springvorm van ongeveer 24cm en rol er het deeg in uit. Laat de randen van het deeg tegen de randen van de vorm omhoog staan.
  9. Met een vork prik je eerst wat gaatjes in de bodem van het deeg, en dan verspreid je er de spinazie gelijkmatig overheen.
  10. Daarna verdeel je er de gepluisde kip over.
  11. Vervolgens gaat hier een laag van de Homemade Roomkaas
  12. Was en snijd de tomaten in dunne plakjes en leg ze op een manier die jij mooi vindt over de roomkaas.
  13. Vouw de opstaande randen van het deeg naar het midden toe als een dekentje.
  14. Klop het ei en met een kwastje bestrijk je de randen van het deeg voor een mooie goudbruine kleur.
  15. Zet de bakvorm in de oven en bak de galette in ongeveer 40 minuten gaar.

 

Serveer de galette bijvoorbeeld met een frisse salade.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.