Over dit recept...
Lunchen met vers brood en lekkere salades...
Dat word ik nooit zat. Vroeger dook ik dan de winkel in om allerlei smeersels in huis te halen. Eiersalade, tonijnsalade, krabsalade, etc.
Maar wist je dat je deze salades ook makkelijk zelf kunt maken? Ik doe niet anders meer. Het enige dat ik nog koop zijn de ingrediënten. Zo fijn om het helemaal te maken zoals je dat zelf lekker vind. En daarbij nog gezonder ook, in elk geval voor dit recept.
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
-
6 hardgekookte eieren
- 2 eetlepels roomkaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- Een mespuntje komijnpoeder
- Zout naar wens
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel milde mosterd
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie of bieslook
Bereidingswijze
-
Kook de eieren en laat ze volledig afkoelen.
- Pel ze en scheid de eigelen van de eiwitten.
- In een kommetje meng je de eigelen met alle bovengenoemde ingrediënten. Prak dit fijn tot een stevig papje.
- In een andere kom prak je ook de eiwitten in kleine stukjes.
- Meng dan ook de eiwitten met het eigeel mengsel.
- Schep goed om en proef of de smaak naar wens is. Stel eventueel wat bij.
- Doe dan wat van de eiersalade op een snee toast en beleg met wat tomaatjes, en strooi er eventueel wat chili flakes en peterselie/bieslook overheen.
- Wil je er liever later van genieten? Schep het dan over naar een luchtdichte voorraaddoos en zet in de koelkast.
En voilà, je zelfgemaakte eiersalade smaakt beter dan welke winkelversie ook!
Eet smakelijk!