Gamba Ceasar Salad

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 06:30

Over dit recept...

Wat dacht je van deze heerlijke crunchy Gamba Ceasar Salad?

Ik at laatst een variant hiervan terwijl ik met mijn besties heerlijk op een terrasje aan het genieten was. Zo verrassend lekker vond ik het, dat ik besloot er zelf ook mee aan de slag te gaan en er een eigen draai aan te geven. Want homemade is natuurlijk altijd bestmade. 

Ik heb er nog wat smaak en extra hoeveelheden aan ingrediënten aan toegevoegd en klaar. Wat voor mij het grote verschil maakt in het recept?
Zelfgemaakte croutons, dat is wat mij betreft een toevoeging die je niet weg mag laten.

Hoe je de croutons, en de hele salade maakt lees je in het recept hieronder...

 

Ingrediënten

 

Gebakken aardappelpartjes:

  • 1 medium aardappel in partjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel patatkruiden

 

Gamba's:

  • 200 gram grote gamba's 
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Een snufje cayennepeper

 

Bereidingswijze

  1. Start met het klaarleggen van een mooie grote kom en leg hier een goede bodem van de sla in.

  2. Kruid dan de gamba's met de bijhorende kruiden en bak ze mooi roze en gaar in een hapjespan.
  3. Schep alleen de gamba's uit de pan naar een kommetje en zet apart.
  4. In het kookvocht van de gamba's bakken we de broodblokjes. Schep goed om zodat ze de olie en de kruiden goed op kunnen nemen. Bak ze dan lekker krokant en goudbruin. Zet ook deze even apart.
  5. Kruid de (gewassen maar ongeschilde) aardappelpartjes met de olijfolie en patatkruiden en bak in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin in de airfryer op 190 graden.
  6. In de tussentijd kook je ook het ei.
  7. Nu alle ingrediënten klaar zijn bouw je de salade op.
  8. Op de sla verspreid je de semi zongedroogde tomaatjes, en hier overheen strooi je de olijven uit.
  9. Schep er hier en daar wat van de Ceasar dressing over, gevolgd door een handvol van de croutons.
  10. Verspreid er dan de aardappelpartjes overheen en leg de partjes van het gekookte ei er ook tussen.
  11. Doe het zelfde met de gamba's en maak af met het tweede handjevol croutons en nog wat van de Ceasar dressing.
  12. Serveer direct en geniet!

 

Wanneer je dit eenmaal zelf eens gemaakt hebt, wil je niet anders meer...

 

Eet smakelijk!