Hartige Wafels met Zalm

Gepubliceerd op 12 juni 2023 om 06:30

Over dit recept...

Soms zit het tussen je oren...

Zo had ik vroeger een strakke mening over het mengen van smaken. Zoet hoorde bij zoet, en zout bij zout. Maar dat is totaal veranderd. Ik ontdekte hoe lekker het is om te experimenteren met contrasten. En tegenwoordig is de combi van zoet en hartig juist een van mijn favorieten.

Daarom is dit recept van Hartige Wafels met Zalm zo lekker.
Je stapt even uit het 'gewone' into the magic!

Dit heb je ervoor nodig...

 

Ingrediënten

  • Haverwafels

  • 2 eetlepels guacamole (gemaakt of gekocht)
  • 1 spiegelei (runny of doorbakken)
  • 1 plak gerookte zalm
  • Handvol sla naar keuze
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 1/2 theelepel dille
  • Een snufje gemalen peper
  • 1 theelepel fijngesneden peterselie
  • 1/2 theelepel chili flakes
  • 1 eetlepel pikante hummus
  • Handvol snoeptomaatjes
  • Een scheutje olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Ik heb voor dit recept twee haverwafels gebruikt, maar neem er vooral meer of minder. Afhankelijk van je eigen smaak.

  2. Leg 1 wafel op een mooi bord en smeer hierover de guacamole uit.
  3. Leg hierop een grote plak gerookte zalm.
  4. Dan leg je het ei er bovenop, en top je het met een handvol sla.
  5. Gevolgd door de roomkaas (beetje uitsmeren), de dille, en de gemalen peper.
  6. Dan leg je er de tweede wafel half bovenop.
  7. Schep op de bovenste wafel een eetlepel hummus. 
  8. Dan de snoeptomaatjes.
  9. Strooi hier de fijngesneden peterselie, en de chili flakes over.
  10. Uiteindelijk druppel je er wat van de olijfolie overheen, en klaar.

 

Als je dit eenmaal geprobeerd hebt ben je overtuigd, en vraagt het om meer.

 

Eet smakelijk!