Zomerse Couscous Salade

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 om 08:00

Over dit recept...

Ondanks dat het zonnetje het de afgelopen dagen een beetje af heeft laten weten laten we ons natuurlijk niet kisten. Het is nog steeds zomer, dus als de zon buiten niet schijnt dan halen we de zonnestralen gewoon naar binnen. Dat lukt dan ook prima met deze heerlijk frisse couscous salade.

Ik maakte de salade voor een groter gezelschap, maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook aanpassen.

 

Ingrediënten

    • 1,5 cup couscous (gaar)

    • Handje gesneden basilicum

    • Scheutje olijfolie

    • 1 tsp kurkuma (gemalen)

    • ½ tsp kerriepoeder

    • 200 gram feta blokjes

    • ½ cup gedroogde tomaatjes (in reepjes gesneden)

    • ½ komkommer in schijfjes

    • ½ cup zwarte olijven (gesneden)

    • 1 rode puntpaprika (in blokjes)  

    • Zout (naar wens)

    • Knoflookpoeder (naar wens)

     

    Bereidingswijze

    1. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking in een grote kom en laat het volledig afkoelen.

    2. Roer de couscous met een vork los en voeg de olijfolie, zout, knoflookpoeder, kurkuma, kerrie en gesneden basilicum toe. Meng dit goed en proef tussendoor of de smaak in balans is. Stel eventueel bij.

    3. Laat de feta kaas, de gedroogde tomaatjes en de olijven eerst goed uitlekken en voeg deze dan ook toe aan de couscous. Meng opnieuw. Steeds met een vork zodat de couscous los en luchtig blijft.

    4. Snijdt de komkommer en de paprika en voeg deze als laatste toe.

    5. Neem een serveerschaal en schep de couscous hierop over. Maak het geheel af met een takje basilicum.

       

      Je couscous salade is klaar om geserveerd te worden.

       

      Eet smakelijk!

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.